Gazete Emek- Denizli'de Teknik Yapı'nın Evora Denizli şantiyesinde ESE Kabloya bağlı taşeron olarak çalışan işçilerin 2 aylık alacağı ve tazminatları ödenmeden çıkışları yapıldı. İnşaatları terk etmeyen işçiler tepki göstererek eylem için çatıya çıktı. Elektrik işçileri alacaklarının ödeneceği sözünü yazılı olarak alması üzerine eylemi sonlandırdı.

Evora Denizli şantiyesinde ESE Kablo'ya bağlı taşeron çalışan elektrik işçileri çatıya çıkarak eylem yaptı. İşçiler 2 aylık maaşları, kıdem ve yıllık izinlerinin ödenmesini talep etti. İşçiler çektiği videolarla kamuoyuna sesini duyurmaya çalıştı. İşçilerin konuşmalarında, "Bu gördüğünüz binaların hepsinde bizim emeğimiz var. Hakkımızı vermeden kapı önüne koydular. Cebimizde üç kuruş paramız yok" ifadeleri yer aldı.

"ÖĞRENDİK Kİ ÇIKIŞIMIZ VERİLMİŞ"

İşçilerden Bayram Kurtuluş Tekkaş Evrensel'e konuşarak 19 elemanın maaş, tazminat ve yıllık izin alacağı olduğunu söyledi. ESE Kablo'ya 6 aydır ulaşamadıklarını belirten Tekkaş, "ESE Kablonun sahibi bıraktı gitti. 6 ay önce Teknik Yapı yetkilileri işi devam ettirmemizi söyleyerek alacaklarımızın ödeneceği sözünü verdi. Şimdi de akşam üzeri saat beş civarı öğrendik ki çıkışımız verilmiş. Şubat, Mart maaşlarını almadık. Tazminatlarımız, yıllık izinlerimiz duruyor" dedi.

"SALI GÜNÜ ÖDENECEK SÖZÜ VERİLDİ"

Yazılı olarak ödeme sözü almalarıyla birlikte eylemi sonlandırdıklarını söyleyen Tekkaş "Yetkililer kaşeli imzalı söz verdi. Salı günü alacaklarımızı ödeyecekmiş. Biz de çatıdan indik ama alacaklarımızı istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Evrensel 

Editör: TE Bilişim