Gazete Emek- TMMOB Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, Balıkesir'e bağlı Marmara Adası'nda bulunan Terzi Mermer'de çalışan Maden Mühendisi Canan Tosun'un patronu tarafından darp edilmesi ve cinsel saldırı ile tehdit edilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Canan Tosun'un darp raporu alarak savcılık ifadesini vermiş, ancak şiddeti uygulayan Fatih Uygun'un tutuklanmak yerine serbest bırakılmasına tepki gösterilen açıklamada, "Ülkemizde son yıllarda giderek artan ve ağırlıklı olarak kadını hedef alan şiddet ne yazık ki işyerlerine de sıçramış, işyerinde yaşanan şiddet için de 'cezasızlık' uygulaması söz konusu olabilmiştir" denildi.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası, "Üyemiz Canan Tosun'un yanında olduğumuzun, kendisine uygulanan şiddette sorumluluğu bulunan kişilerin gereken cezayı almaları için elimizden geleni yapacağımızın bilinmesini istiyoruz. Toplumsal alanda artan şiddetin bir yansıması olarak değerlendirdiğimiz işyerinde yaşanan patron şiddetini kınıyor, şiddet uygulayanlara yönelik cezasızlık uygulamasının son bulmasını talep ediyoruz" diye belirtildi.

Kaynak: ETHA

Editör: TE Bilişim