Gazete Emek-  PTT’de sendikalı oldukları ve sendikal faaliyet yürüttükleri için tazminatsız işten atılan, aralarında PTT-Sen’in başkan ve yöneticilerinin de olduğu taşeron işçilerin direnişinin 45’inci gününde İzmir’de PTT Posta İşleme Merkezi önünde polis pankart asılmasına engel oldu.

Polis, pankart asmak isteyen işçilere “kamuya ait alanları kullanamazsınız, pankartınızı elinizde tutun, kamera önünde şov yapmaya gerek yok” dedi.

PTT işçileri ise,  “38 gündür burada pankart asıyoruz, şimdi mi aklınıza geldi kamusal alanlar” dediler.

PTT-Sen İş Sağlığı Sekreteri İlkay Demir, BirGün’e yaptığı açıklamada, “Yasadan bahsedenler bizi işten atanların karşısına dikilsin, bizim değil. Ankara dönüşü sonrası yaptığımız eylemde polis, pankartı korkuluğa, ağaca asmamızı; yere sermemizi engellenmeye çalıştı" ifadelerini kullandı.

"Biz de pankartımızı yere serdik. Yarım saat sonra polis, pankartımızı yerden de kaldırmamızı istedi" diyen Demir, "Sebebini sorduğumuzda türlü türlü bahaneler ortaya attılar. Biz mücadelemize devam edeceğiz. Bizi yıldıramayacaklar. Şubat ayının sonuna kadar eylemlerimiz sürecek. Taleplerimiz karşılanmazsa Ankara’ya yürüyeceğiz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: Kaynak: BirGün

Editör: TE Bilişim