Gazete Emek- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), yaptıkları yazılı açıklamayla 1 Mayıs programını açıkladı.

 “Her gün 1 Mayıs, her yer 1 Mayıs” sloganıyla ülkenin dört bir yanında pandemi koşulları dikkate alınarak yaygın bir biçimde kutlamaların gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, “İşçi sınıfının değil de sermayenin çıkarlarını korumaya yönelik uygulamalara karşı sesimizi yükselteceğiz” denildi.

1 MAYIS HER YERDE

Programın detayları ise şu şekilde:

“ *29 Nisan 2021 Perşembe günü, saat 11.00’da İstanbul Taksim Kazancı yokuşunda anma töreni düzenlenecek. 1 Mayıs’ta yitirdiklerimiz için diğer anma törenleri saat 12.00’da Şişhane’de, saat 13.30’da Kadıköy’de gerçekleştirilecektir.

*29 Nisan 2021 Perşembe günü, Taksim’deki anma töreniyle eşzamanlı olarak işyerlerinde kutlamalar gerçekleştirilecek, aynı gün Türkiye’nin dört bir yanında meydanlarda pandemi koşullarına uygun biçimde kitlesel basın açıklamaları yapılacaktır.

*30 Nisan 2021 Cuma günü, ‘tam kapatma’ adı verilen ‘önlemlere’ rağmen virüsle burun buruna çalışmaya zorlanan tüm emekçiler, işyerlerinde 1 Mayıs kutlamalarını sürdürecek ve pandemi önlemlerinde sınıf ayrımcılığını protesto edecektir.

*1 Mayıs 2021 Cumartesi günü, katılımcı kurumların temsilcileri ile beraber Taksim Meydanı’nda bir açıklama yapılacak ve çelenk bırakılacaktır.

*1 Mayıs 2021 Cumartesi günü, zorunlu işkollarında çalışmakta olan emekçileri işyerlerinde, çalışmayan milyonları da evlerinde, balkonlarında, sokaklarında, sosyal medyada 1 Mayıs coşkusunu büyütmeye, pandemiye karşı mücadeleye, halka gelir güvencesi sağlanmamasını protesto etmeye çağırıyoruz. Herkese sağlıklı, güvenceli, insanca bir yaşam için aklın ve bilimin emrettiği tedbirlerin alınması talebiyle 1 Mayıs 2021 Cumartesi günü saat 21.00’da herkesi bulunduğu her yerden ‘ses vermeye’ çağırıyoruz.”

Kaynak: MA 

Editör: TE Bilişim