Gazete Emek-  Sendikalaştıkları için keyfi bir biçimde işten çıkarılan Dev Tekstil üyesi SML Etiket işçileri sendikasızlaştırmaya, taşeron çalışmaya ve keyfi işten atmalara karşı direnişleri 15. gününde devam ediyor.

Direnişçilerin işçilere yönelik konuşma yapmasını engellemeye çalışan fabrika güvenliği, Dev Tekstil Temsilcisi Gülnur Ertaş İnce'yi darp etti.

Müdahaleye tepki gösteren direnişçiler, "8 Mart'ın ön günlerinde temsilcimize yapılan bu saldırının hesabını soracağız. SML işçisi arkadaşlar bir fabrika yönetimi bu kadar küçülmez. 8 Mart öncesinde sendikamız temsilcisi kadın işçiye saldırmaya çalıştı" dedi.

Direnişçiler, "SML Etiket patronları içerisinde oldukları aczi bir kez daha göstermiştir. Fabrikanın etrafını siyah ambalajlarla donatıp işçilerin bizi görmesini engellemeye çalışıyor. Bugün ise güvenlikler Dev Tekstil Temsilcimiz Gülnur Ertaş İnce'ye saldırarak elindeki telefonu kırdı. SML Etiket yönetimi ve maşaları bizleri engelleyemeyecek. Arkadaşlarımız şikayette bulunacak ve mücadelemiz daha güçlü bir biçimde sürecek. Bir kadın işçiye saldırmanın bedelini ödeyecekler. Fabrika önündeki direnişimizi ve sendikal mücadelemizi engellemeyeceğini anlayan yönetim bizleri provoke etmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Etha

Editör: TE Bilişim