Gazete Emek- TAMKF üyeleri, Ankara’da  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve genel başkan yardımcısı Veli Ağbaba’yla görüştü.

Diken’in aktardığına göre, bina önündeki basın toplantısına katılan TAMKF Başkanı Çağdaş Yavuz, 900 bin kuryeden yalnızca 100 bininin kayıtlı olduğunu belirtti.

Mart 2020’den bugüne 189 motokuryenin hayatını kaybettiğini açıklayan Yavuz, kurye sayısının artması ve kuryelerin mesleki yeterlilik belgesi olmadan yollara çıkması nedeniyle ölümlü trafik kazalarında ‘inanılmaz’ bir artış kaydedildiğini dile getirdi.

Motokuryeler var ama yoklar!

Motordan ayağı yere dahi inmeyen, ölümü peşinen kabul ederek iki tekerlek üzerinde gece gündüz durmadan çalışan..

900 bin motokuryenin sesi olmak için bugün motokuryelerimizle bir aradaydık.

“BU KADAR ÖLÜM DEVLETİN DİKKATİNİ MUTLAKA ÇEKMELİDİR”

TAMKF Başkanı, şöyle devam etti:

“Bu kadar ölüm devletin mutlaka dikkatini çekmelidir. Mesleğimizin ‘az tehlikeli işler’ sınıfından ‘çok tehlikeli işler’ sınıfına alınması gerekiyor. Mesleki Yeterlilik Kurulu’na başvurumuz var. Devlet eliyle bu mesleği yapanlar için yeterlilik belgesi zorunlu tutulmalıdır.”

‘’30 DAKİKA PUANLAMA ’ NEDENİYLE 19 YAŞINDA BİR KURYE ÖLDÜ" 

TAMKF Genel Sekreteri Yener Çalışkan, ’30 dakika puanlama’ nedeniyle 19 yaşındaki bir kuryenin yaşamını yitirdiğini aktardı.

Çalışkan, “Biraz vicdanlı yorum ve puanlama yapın, ölüyoruz biz. Mesleki yeterlilik belgesi zorunlu hale gelsin” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sputnik

Editör: TE Bilişim