Gazete Emek- TGS’nin dokuz8HABER’deki örgütlenme çalışmaları toplu iş sözleşmesi ile sonuçlandı. TGS’nin toplu sözleşme imzaladığı medya kurumu sayısı 11’e yükselirken, 1 Şubat 2021’den itibaren geçerli olacak toplu sözleşme ile çalışanlar önemli haklara kavuştu. Toplu sözleşmede ücretlere ilk yıl için yüzde 20 zam yapılırken, ikinci yıl için ise enflasyona ek olarak yüzde 3 refah payı artışı öngörüldü.

SOSYAL HAKLAR HÜKME BAĞLANDI

TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş ve TGS Genel Sekreteri İlkay Akkaya’nın da katılımıyla imzalanan toplu iş sözleşmesi uyarınca, çalışanlara yılda bir kez net 250 lira izin yardımı, 5 yılını dolduran çalışanlara 1 adet yarım altın, evlenme, doğum, ölüm ve eğitim yardımları gibi haklar tanındı. Sözleşmede, her ay 1 gün regl izni ve tüm çalışanlara doğum günü izni de hükme bağlandı.

AYRIMCILIĞA KARŞI MADDELER

TİS hükümleri arasında genç, yaşlı, kadın, göçmen, LGBTİ+ ve engelli işçilerin ayrımcılığa uğramaması için gerekli pozitif ayrımcı tedbirleri alınması yer alırken, dokuz8HABER toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaşama geçirilmesi ve kadın olmaktan ve/veya çocuğu olmasından kaynaklı ayrımcılığa uğramamaları için gerekli önlemleri alacağını taahhüt etti.

11. ÖRGÜTLÜ İŞ YERİ OLDU

dokuz8HABER ile birlikte TGS’nin örgütlü olduğu medya kurumu sayısı 11’e yükseldi. AFP, İz Gazete, Reuters, Refinitiv, Duvar, Yön Radyo, 9 Eylül gazetesi, Bianet ve Evrensel’de örgütlü olan TGS’nin bazı medya organlarındaki TİS süreci ise devam ediyor.

Editör: TE Bilişim