Gazete Emek- Muğla'nın Bodrum ilçesinde bugün saat 20.00 sıralarında meydana gelen olayda inşaattaki mesaisinden çıkan işçi evine dönmek üzere Bodrum-Yalıkavak dolmuşuna bindi.

“BU PANTOLONLA BU KOLTUĞA OTURAMAZSIN”

Dolmuşa binen işçiye, şoför ayağa kalkarak şunları söyledi:

* Sen bu elbiseyle, bu pantolonla bu koltuğa oturamazsın. Oturamazsın. O zaman diyeceksiniz ki bu koltuk kirli.

* Beni neden çekiyorsun? Allah Allah. Geldiğin zaman bu koltuk kirli dediğin zaman beni şikayet ediyorsun ama.

O anları görüntüleyen yolculara da tepki gösteren şoför, “Görüyor musun durduk yere savaş çıkardılar arabanın içinde. Sen neden çekiyorsun? Sen bak, indiririm aşağıya giderim polise. Sen habersiz video çekemezsin. Ayıp ya. Bana meydan okuma bak. Bana meydan okuyamazsın” şeklinde konuştu.

Şoför, kendisini uyaran yolculara ise “Abi bak beni tahrik etme. Abi geçer misin yerine? O videoyu siler misin? Ben de gitmiyorum” diye yanıt verdi.

“İNSAN OLDUĞUMUZU UNUTMAYALIM”

İşçinin dolmuşa binerek şoförün tepki göstermesi üzerine yolcular arasında bulunan Şeyma Şahin yanıt vererek olayın görüntülerini çekti.

Şahin olayın ardından Sözcü'ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:

* Akşam saatleriydi, belli ki işçi işinden çıkmış evine dönüyor. Şoförün ‘üstün pis oturamazsın’ diyerek dolmuşa almak istemediği anları görünce şok oldum hemen tepki gösterdim. Hepimiz insanız. Bu işçi de ekmeğinin peşinde. Şoförün yaptığı kesinlikle doğru değil.

* Zengin olsa zaten kendi arabası olur niye dolmuşa binsin ki. İnsani değerlerimizi bu kadar mı unuttuk, umarım ilgili kurumlar bu şoför ile ilgili yasal tüm işlemleri yapar. Tepki göstermeseydik o işçi 20 km uzaklıktaki evine nasıl gidecekti, bunu düşünen var mı? Lütfen insan olduğumuzu unutmayalım.

ŞOFÖRÜN KARTI İPTAL EDİLDİ

Büyükşehir Belediyesi, görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından şoförün bağlı olduğu kooperatife durumu bildirerek yaptırım talebinde bulundu.

Dolmuş şoförü, kooperatif tarafından görevden uzaklaştırıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi kart iptalini bu sözlerle duyurdu:

“Kentimizde faaliyet gösteren Özel Toplu Taşıma Aracında sürücü tarafından bir emekçimize gösterilen tepkiyi üzülerek takip ettik.

Söz konusu araç ve sürücü Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde bulunmamakla beraber denetim yetkimiz dahilinde sürücünün Şoför Kartı iptal edilmiş ve hakkında İdari işlem başlatılmıştır. Emeğe, emekçiye ve alın terine saygı önceliğimizdir.”

OTOBÜSTEN İNDİRİLMEK İSTENEN İŞÇİDEN BELEDİYEYE ÇAĞRI

Muğla'da 'kıyafeti kirli' diye dolmuştan indirilmek Hasan Duman, belediye Başkanı Osman Gürün'den ricada bulundu. Duran, "Şoförün işten çıkarıldığını öğrendim. Parasızlığın ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Lütfen kendisini işe geri alın." çağrısını yaptı.

Editör: TE Bilişim