Gazete Emek- Gazeteci Erk Acarer, Sedat Peker'in iddialarıyla ilgili olarak Halkın Kurtuluşu Partisi'nin suç duyurusunda bulunmasının ardından yargının harekete geçtiğini yazdı.

 

 

Erk Acarer, Twitter'dan şunları yazdı:

 

"Suç duyurusu dilekçesinde adı geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve dokunulmazlıkları bulunan milletvekillerinin haricindeki isimler hakkında soruşturma başlatılmasını isteyen Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yetkisizlik kararı gidiyor. Yanıtta İstanbul Anadolu Başsavcılığı kendilerinde benzer bir soruşturma dosyasının zaten bulunduğunu belirtiyor. Yani Peker'in iddalarıyla ilgili yürüyen iki ayrı soruşturma dosyası oluşuyor.

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yazı gönderdiği Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü 11 Nisan'dan beri top çeviriyor."

 

'TUTUKLANACAKLARINI DÜŞÜNÜYORLAR'

 

Soruşturmanın Sedat Peker'in 7. videosunda anlattığı Mehmet Ağar, Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım ve KKTC'de öldürülen Halil Falyalı'yı kapsadığını belirten Acarer "Organize Şube, 11 Nisan tarihinden beri top çeviriyor. Dosya masada kimse dokunamıyor. Çünkü dokunurlarsa 2 şey olacak. HTS kayıtları, tanıklar ve belgeler iddiaları doğrulayacak. Emniyettekiler bunun sonucunda 17-25 akibetine uğrayacaklarını ve tutuklanacaklarını düşünüyorlar" ifadesini kullandı.


 

Kaynak: Duvar 

Editör: TE Bilişim