Gazete Emek- Pandemi dolayısıyla evlere kapandığımız ve hala “eski normal”e tam olarak dönemediğimiz şu zamanlarda pek çok şey gibi mülakatlar da online olarak devam ediyor.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER 

Öncelikle her mülakat gibi online mülakatlarda da temiz ve bakımlı görünmek, kıyafetlerin temiz/ütülü ve uygun olması çok önemli. Hatta uzmanlar normal bir mülakata gider gibi saçtan ayakkabıya kadar özenli olup parfüme kadar dikkat ederseniz mülakat moduna daha iyi gireceğinizi de söylüyorlar.

Standart mülakat hazırlıklarınızı tamamladıktan sonra online mülakat için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar daha var. Bunların belki de en önemlileri, internet/elektrik kesilmelerine karşı şarjınızın tam olması ve telefonunuzun internetinin bilgisayarınıza bağlamaya uygun olması!

Bunları mülakat öncesinde mutlaka kontrol etmeniz gerekiyor. Olası aksiliklere karşı paniklemeden hazırlıklı olmak sizin mülakat stresinizi azaltacaktır.

Evde çocuk veya evcil hayvanınız varsa, onları güvenli ama sizden uzak bir yerde bulundurmak olası dikkat dağıtıcı durumları minimize etmenize yardımcı olacaktır.

Online mülakat nelere dikkat etmek gerekiyor?

Evde sizden başka birisi varsa, çocuk veya evcil hayvanınızı evdeki diğer bireylere emanet etmek mantıklı bir seçenek olacaktır.

Sonrasında yeterince ışık alan ve arka planı sizin için uygun görünen bir nokta seçip kamera ve mikrofonunuzu mülakat öncesinde mutlaka kontrol etmeniz gerekiyor.

Özellikle daha önce kullanmadığınız bir platform üzerinden mülakat yapacaksanız size tavsiyem, o platform üzerinden bir arkadaşınızla deneme araması gerçekleştirip hem platformu öğrenin hem de görüntü ve seste problem olup olmadığının teyidini alın.

Yetenekler Artık Yapay Zekâ Ve Online Mülakat İle Seçiliyor… – Bihaber  Olma! – Haberin Olsun

Mülakat başladığında, mümkün mertebe kameraya doğru bakarsanız karşınızdaki kişi/kişilerle göz teması kuruyormuş gibi olacaktır. Bu da yüz yüze mülakatlarda dikkat edilen detaylardan biridir.

Tüm bunlara dikkat ettikten sonra geriye sadece sakin olup yöneltilen soruları dürüst bir şekilde cevaplamanız kalıyor. Böylece mülakatınız başarıyla sonuçlanacaktır. Herkese başarılı mülakatlar!

Editör: TE Bilişim