Gazete Emek- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın öncülüğünde işçi ve işveren tarafının bir araya geldiği asgari ücret görüşmeleri bugün başladı.Toplantıda işveren heyetinin başkanlığını TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetinin başkanlığını ise Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat yaptı. İkinci toplantı 7 Aralık’ta Türk-İş’te, Üçüncü toplantı ise 9 Aralık’ta TİSK’te olacak.


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), rezervlerindeki 128 milyar doların satılmasının nedenini, “Türkiye’de artan sermaye çıkışları, azalan doğrudan yatırımlar, turizm ve ihracatta yaşanan hızlı daralma nedeniyle ekonomide yüksek tutarda döviz talep fazlası ortaya çıkması” olarak açıkladı. Banka, bu kapsamda reel sektör, finans kesimi ve kamu kurumlarının döviz likidite ihtiyaçlarının karşılandığını iddia etti.



GÜNÜN ÖZETİ

Merkez Bankası, 128 milyar doların nereye gittiğini açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 128 milyar doların satılmasının nedenini açıkladı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN





FARC ‘terör örgütleri’ listesinden çıkarıldı

ABD Dışişleri Başkanı Blinken, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri’nin (FARC) “terörist örgütler” listesinden çıkarıldığını açıkladı.  
 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN



Ayhan Bilgen: Çalışmalarımız bir siyasi partiye dönüşebilir

Eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, yeni bir siyasi hareketin içinde olduğunu, Aralık ayı içerisinde yeni oluşumu deklare edeceklerini açıkladı.
 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN





Kahve'ye yüzde 300 zam!

Kahve fiyatları, sene başından bu yana yüzde 300 civarında yükselerek kilogramı 150 TL’ye ulaştı. 
 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN



Kemal Söbe yazdı: HDP'siz hiçbir ittifak demokrasiyi getirmez

Son yıllarda yapılan seçimlerde partiler arasında çeşitli ittifaklar yapılmaktadır. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı, sistemin farklı koltuk değnekleri arasında oldu. Bu iki ittifak, demokrasiyi getirecek güçler değil, esasen sorunların baş kaynaklarıdırlar.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN
 

Gaziantep'te Yunus Göç'ün şiddetine maruz kalan bebek yoğun bakımdan çıktı


Gaziantep'te, baba Yunus Göç tarafından işkence edilen  ve aldığı darbelerle ağır yaralanan 3 aylık bebek yoğun bakımdan çıkarıldı.
 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Demirtaş'ın ‘Siyasi Rehineliği’ kitaplaştı

Gazeteci Hayri Demir’in eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutukluluk sürecine ilişkin ayrıntıları kaleme aldığı “Bir Siyasi Rehinelik Öyküsü – Selahattin Demirtaş” kitabı çıktı.
 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN




Asgari ücret görüşmeleri başladı: "Enflasyonun karşısında emeği koruyacağız"

Asgari ücret görüşmeleri başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Ekonomideki dalgalanmaların ve enflasyonun karşısında emeği koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz" dedi.
 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN



Bülent Arınç: "Bizimkiler Ayhan Bilgen’e sırtını dönünce HDP’ye gitti"

Eski TBMM Başkanı ve AKP'nin kurucularından Bülent Arınç , HDP eski Milletvekili ve Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen hakkında “Biz kabul etseydik bize gelip milletvekili olurdu, bizimkiler sırtını dönünce HDP'den teklif alıp oraya gitti” ifadelerini kullandı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN




Merkez Bankası'ndan kritik dolar açıklaması: Müdahale ediyoruz

Merkez Bankası, "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir" açıklamasında bulunuldu.
 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN



Bülent Arınç'tan Ahmet Hakan'a sert sözler: "Bak aslanım!"

AKP'nin kurucu isimlerinden eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'a sert sözlerle eleştirdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim