Gazete Emek- İstanbul’un çeşitli noktalarında sabahın erken saatlerinde 1 Mayıs için yürüyüş düzenleyen gruplara polis müdahale etti.  İstanbul Valiliği, Taksim Meydanı'na yürümek isteyen 212 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

İstanbul Tuzla'da bir fabrikada işçilerle katıldığı iftar programı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan,“Başbakanlığım döneminde Emek ve Dayanışma günü olarak 1 Mayıs'ı biz ilan ettik. Bu bizim işçi kardeşlerimizle, emekçi kardeşlerimizle olan dayanışmamızın en büyük ispatıdır.” dedi.

GÜNÜN ÖZETİ

1 Mayıs’ı alanlarda kutlamak isteyen gruplara polis müdahalesi

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle ülkenin birçok kentinde yürümek isteyen gruplara polis müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

HDP’den  1 Mayıs müdahalelerine tepki: “İktidarın tutumu pandemiden daha tehlikelidir”

HDP MYK, 1 Mayıs eylemlerinde yaşanan polis müdahalesi ve gözaltılara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada “Bugün Türkiye’nin dört bir yanında emekçilere uygulanan son derece ilkel ve saldırgan tutumu en sert biçimde kınıyoruz.” Diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Erdoğan: Başbakanlığım döneminde Emek ve Dayanışma Günü olarak 1 Mayıs'ı biz ilan ettik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Başbakanlığım döneminde Emek ve Dayanışma günü olarak 1 Mayıs'ı biz ilan ettik. Bu bizim işçi kardeşlerimizle, emekçi kardeşlerimizle olan dayanışmamızın en büyük ispatıdır.” diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan 'dördüncü dalga' uyarısı: Kaçınmak mümkün değil

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, salgının seyrine ve kısıtlamaların uygulanma şekline dair açıklamalarda bulundu. Ceylan, "Biz kesinlikle bir dördüncü dalga göreceğiz. Bundan kaçınma mümkün değil.” diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Selahattin Demirtaş'tan 1 Mayıs çağrısı: Balkonlarınızdan kutlayın biz de buradan duyalım

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla "Bu akşam 21.00'de balkonlarınızda şarkılarla türkülerle kutlayın biz de buradan duyalım." çağrısında bulundu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

La Casa de Papel’in final yapacağı 5. sezonda bizleri neler bekliyor

Netflix'in popüler dizilerinden La Casa De Papel’in 5. Sezonu ne zaman yayınlanacağı merak konusu oldu. Dizinin 5. ve son sezonu hakkında kesin olan her şeyi haberimizden takip edebilirsiniz.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

HDP’li vekillerden şantiyede çalışan işçilere ziyaret: Bu düzen mutlaka değişecek

HDP Milletvekilleri 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla Galataport şantiyesinde çalışan işçileri ziyaret etti. işçilerin bayramını kutlayan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “HDP olarak işçilerin yanındayız. Bu düzen mutlaka değişecek” dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

AKP’li Melih Bulu, Boğaziçi'nin güvenliğini MHP'li isme verdi

AKP’li Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü görevine “sertlik yanlısı” olarak bilinen MHP’li Alparslan Çepni’ye verildi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Emek ve meslek örgütü temsilcileri Taksim’de bir araya geldi

DİSK, KESK, TMMOB, TTB, 1 Mayıs’ı kutlamak ve yaşamını yitirenleri anmak için Taksim Meydanı’na yürüdü.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Ateizm Derneği'nden Mehmet Boynukalın'a teşekkür

Ayasofya eski Baş İmamı Boynukalın "Hepinize kaliteli pamuk aldım" diye seslenip, aldığı tepkilerden sonra Twitter hesabını kapattı. Ateizm Derneği ise tepki çeken açıklamalarının ardından Boynukalın'a 'Ateizmin yayılmasına yaptığı katkılardan dolayı' teşekkür etti.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Yavuz Ağıralioğlu’ndan HDP'ye: Size Emine, Fatih, Murat ismi yakışmaz

İYİ Partili Ağıralioğlu, “Bu memlekette soykırım yaptı diyenlere Emine, Fatih, Murat ismi yakışmaz, Taşnakçıların isimleri yakışır” dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Doğalgaz fiyatlarına yine zam yapıldı

Daha önce de ocak, şubat, mart ve nisan aylarında yine yüzde 1'lik zamlar yapılan doğalgaza yine bugünden geçerli olmak üzere yüzde 1 zam yapıldı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim