Gazete Emek- Etrafı bariyerlerle çevrilen Taksim Meydanı'na gazeteciler de dahil kimse alınmıyor. 1 Mayıs kutlamaların yapılacağı Maltepe Miting Alanı'na çıkan tüm yollar da güvenlik önlemleri kapsamında kapatıldı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim Meydanı'na çıkan yollar araç trafiğe kapatıldı. Etrafı bariyerlerle çevrilen Taksim Meydanı'na gazeteciler de dahil kimse alınmıyor. Meydan çevresinde oluşturulan alanlarda kimlik kontrolü yapılıyor. 

1 Mayıs’ta İstanbul ve Ankara’da trafiğe kapalı yollar

Gezi Parkı'nda çok sayıda polis aracı hazır bekletilirken, meydana giriş çıkışlar tamamen kapatıldı.

 Trafiğe kapalı yollar nedeniyle turistler de valizleriyle yürümek zorunda kaldı. 

AVRUPA VE ANADOLU YAKASINDA YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim ve Maltepe Meydanına çıkan yollar trafiğe kapatıldı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim ve Maltepe Meydanına çıkan yollar trafiğe kapatıldı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle alınan güvenlik önlemleri kapsamında Taksim Meydanına çıkan yollar kapatılmaya başlandı.

İstanbul’da bu yıl kutlamaların adresi olan Maltepe Meydanına çıkan yollar da trafiğe kapatıldı. Polis ekipleri saat 04.30’dan itibaren Tarlabaşı Bulvarı, Gümüşsuyu, Sıraselviler, Halaskargazi, Mete ve Cumhuriyet Caddesi'nden Taksim Meydanı'na çıkan yollara bariyerler koyarak trafiğe kapattı. Sürücüler alternatif yollara yönlendiriliyor. Polisin meydan ve çevresindeki önlemleri sürüyor.

 Maltepe Meydana çıkan yollar trafiğe kapatıldı

İstanbul’da bu yıl ki kutlamaların adresi Maltepe Meydanı oldu. Maltepe Meydanına çıkan yollar saat 04.30 itibariyle trafiğe kapatıldı. Alınan önlemler kapsamında Turgut Özal Bulvarı, Feyzullah Caddesi, Maltepe İstasyon Caddesi ve Şehit Nedim Özpolat Sokak trafiğe kapatıldı. Bu güzergahları kullanmak isteyen sürücüler alternatif güzergahlara yönlendiriliyor.

Polis ekipleri her iki meydan çevresinde yoğun güvenlik önlemi almaya devam ediyor. 

İstiklal Caddesi'nde 1 Mayıs sessizliği

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle kapatılan İstiklal Caddesi boş kaldı. Her gün binlerce vatandaş ve turistin ziyaret ettiği İstiklal Caddesi’nde sessizlik hakim olurken cadde yaşayanlar içeriye üst araması ve kimlik kontrolü yapılarak alındı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle nedeniyle İstanbul’da bir çok nokta yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Binlerce polisin görev aldığı İstanbul’da İstiklal Caddesi’ne çıkan yollar alınan önlemler kapsamında bariyerlerle çevrildi. Her gün insanların akınına uğrayan İstiklal Caddesi polislere kaldı. Polisler, Caddede yaşayan vatandaşları kimlik kontrolü ve üst araması yaparak içeriye aldı.  

Bariyerler turistler için kalktı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim'e gelen turist kafilesi, valizleriyle yürümek zorunda kaldı. Ellerinde valizler Sıraselviler Caddesi'nde yürüyerek gelen turistler, Kazancı yokuşunda bulunan otellerine gitmeye çalıştılar. Yokuşa giriş bariyerlerle kapatıldığı için turistler polislerden yardım istedi. Polisler bariyeri açarak kafileye geçiş izni verdi.


Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim