Gazete Emek- 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 Ekim-Der) eş başkanları ve yönetim kurulu üyeleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Meclis’te görüştü. Dernek yöneticileri CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na da 10 Ekim Ankara Gar Katliamı üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen Ankara’da hala yapılmayan anıt ve katliamın davalarına dair bilgileri paylaştı.
 
10 Ekim Der Eş Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, “Görüşmede özellikle Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne yeni seçilen Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan randevu talebimize uzun süredir yanıt alamadığımızı söyledik. Yaşanan saldırıları ve bu süreçte yalnız bırakıldığımızı anlattık” dedi.
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından 15 Ekim 2015’te 10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nda yaşamını yitirenler için anıt yapılmak üzere alınan meclis kararını da Kılıçdaroğlu’na verdiklerini söyleyen Coşgun, görüşmeyi şöyle özetledi: “Özellikle Mansur Yavaş’la görüşemediğimiz için son çare olarak CHP Genel Başkanını ziyarete geldiğimizi dile getirdik. Hem anıt meselesinde hem de davalar konusunda CHP’li belediyeler tarafından yalnız bırakıldığımızı ve aileler olarak bu sürecin bizi zorladığını da ifade ettik. Ayrıca anıta yapılan saldırılar, İçişleri Bakanlığı’nın mahkum olduğu tazminat davalarında ödenek olmadığı meselesini de CHP Genel Başkanı'na aktardık.”
 
‘İÇİŞLERİ BAKANI’NDAN RANDEVU TALEP EDİLMESİNİ İSTEDİK’
 
Coşgun, Kılıçdaroğlu’ndan hem derneklerin muhatap alınması hem de kazanılan tazminatlarla ilgili CHP Genel Başkanı sıfatıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan randevu talep etmesini istediklerini de belirtti.
 
Kılıçdaroğlu’nun anlatılanları sükunetle dinlediğini, konulara dair notlarını aldığını aktaran Coşgun, Kılıçdaroğlu’ndan hem anıt hem de dava süreçlerinin takip edilmesi noktasında söz aldıklarını belirtti.

Dernek, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ile de bir araya gelmişti. 

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim