Gazete Emek- Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Osman Kavala hakkındaki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararlarına uymadığı gerekçesiyle Türkiye’ye yönelik ilk kez ihlal prosedürü başlatma uyarısında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katıldığı iki televizyon programında Peker'e koruma verilmesiyle ilgili kendisinden önceki dönemde görev yapan bakan ve bürokratları adres göstermesi, AKP içinde tartışma yarattı. Aralarında emniyet kökenli isimlerin de bulunduğu 15 dolayındaki milletvekilinin grup yöneticileriyle görüşerek, bizzat rahatsızlıklarını parti yönetimine ilettiği öğrenildi.

GÜNÜN ÖZETİ

AKP'de Süleyman Soylu krizi: 15 milletvekili rahatsızlıklarını parti yönetimine iletti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun  Peker'e koruma verilmesiyle ilgili kendisinden önceki dönemde görev yapan bakan ve bürokratları adres göstermesi, AKP içinde tartışma yarattı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Sezgin Baran Korkmaz’ın ortağı: “İfademi değiştirmeyince beni vurdurdu”

SBK Holding’e yönelik karapara aklayıcılığı soruşturmasında Sezgin Baran Korkmaz’ı suçlayan ifadesi nedeniyle tehdit edilen eski ortağı Bereket Öner, 29 Nisan 2021 günü Ataşehir’de silahlı saldırıya uğradı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Beyaz Saray'dan Erdoğan ve Biden görüşmesine ilişkin açıklama

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki, düzenlediği basın toplantısında gelecek günlerde ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın görüşmesinden ne beklenmesi gerektiği sorusuna "Yüz yüze diplomasi için bir fırsat" diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Ziraat Bankası’nın Demirören’den aldığı mahkemelik arazileri satmaya çalıştığı ortaya çıktı

Ziraat Bankası’nın, Demirören Holding’in kredi borcuna karşılık aldığı mahkemelik olan arazileri satmaya çalıştığı ortaya çıktı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Rengarenk Umutlar Derneği: Sur’da çocuk hakları ihlal ediliyor

Diyarbakır’da hendek ve barikat olaylarından sonra büyük tahribat gören Sur’daki çocuklara yönelik çalışmalar yürüten Rengarenk Umutlar Derneği, “Suriçi’de Çocukların Oyun Hakkı” başlıklı önemli rapor yayınladı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Avrupa Konseyi'nden Türkiye'ye Kavala ve Demirtaş  kararı

Avrupa Konseyi, AİHM'in Osman Kavala ile ilgili kararlarını uygulamayan Türkiye'ye yönelik ilk kez ihlal prosedürü başlattı. Demirtaş için ise 22 Haziran'a kadar süre verdiğini duyurdu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

MAK'ın kurucusu Kulat, AKP'nin HDP planını yazdı: HDP kapatılıp ara seçime gidilecek

MAK Araştırma Şirketi kurucusu Mehmet Al i Kulat, HDP’ye yönelik ikinci defa açılan kapatma davasına ilişkin konuştu.  Kulat, “HDP kapatılıp ara seçime gidilecek” dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Peker'den 'örgüt lideri' çıkışı: Suç örgütü lideri değilim, üyesiyim

Sedat Peker, sosyal medya üzerinden gazeteci İsmail Saymaz’a yanıt verdi. Peker, organize bir suç örgütüne üye olduğunu ancak lider olmadığını açıkladı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Müdessir Oğur yazdı: Demokrasinin tevafukuna uğrama ümidiyle

Son zamanlarda ki spekülatif durumların su yüzüne çıkmasına rağmen, Türkiye yine aynı Türkiye olarak engebeli yolunda devam etmektedir.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


 

Muhalefetten kredi tepkisi: Bülent Turan'ın açıklaması ile teyit etti

Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu "Bülent Turan 'Her günün faizini ödeyecek' diyerek Demirören'in çektiği krediyi geri ödemediğini teyit etmiş oldu" ifadelerini kullandı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Kemal Söbe yazdı: Türkiye bir devrime-değişime gebe hale geliyorken solun durumu nedir?

Devrim ve değişim toplumun ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel gelişimini ifade eder. Bu köklü toplumsal değişimler tarihin belli dönemlerinde olup, tarihin seyrini değiştirirler, tarihe yön verirler.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Kıraç'ın Milli Takım için bestelediği  şarkıda geçen ifadeler tepki çekti

Şarkıcı Kıraç’ın Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılacak A Milli Takım için hazırladığı ‘Haydi‘ isimli şarkıya sosyal medyadan tepki yağdı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim