Gazete Emek- HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, ana akım medya tarafından servis edilen fotoğraflar üzerinden hedef alınmasına dair yazılı açıklama yaptı. Güzel, “Kirli odaklar tarafından servis edilen kimi görüntüler ve organize trol saldırılarıyla sosyal medya ortamında yargısız infazlar yapılmaktadır” ifadelerini kullandı. 

Türkiye’de işsizlik kasımda bir önceki aya göre 39 bin kişi artarak 3 milyon 777 bin kişi oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, işsizlik oranı ise değişim göstermeyerek yüzde 11,2 seviyesinde gerçekleşti.

GÜNÜN ÖZETİ 

Meteorolojiden uyarı: İstanbul ve Ankara'ya kar geliyor

Meteoroloji, İstanbul ve Ankara'da çarşamba gününden itibaren kar yağışının beklediğini açıklarken, 14 il için 'sarı kod' uyarısı verdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

TGS'den '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' raporu: Kutlanacak ne var? 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü öncesi Türkiye Gazeteciler Sendikası'ndan (TGS) açıklama yapıldı. Basın emekçilerinin sorunlarının anlatıldığı açıklamada, "10 Ocak bir mücadele günü sayılmalıdır" denildi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Esenyurt'ta ırkçı bir grup Suriyeli esnafın dükkanına saldırdı: 1 kişi gözaltına alındı

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde yaşanan bir kavgadan sonra 'Burası Türkiye, Suriye degil' sloganları atarak yürüyen bir grup Suriyeli esnafın dükkanlarına saldırdı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

HDP'li Semra Güzel'den 'fotoğraf' açıklaması: "5 yıl önce neredeydiniz?"

HDP Milletvekili Semra Güzel, 5 yıl önce ele geçen fotoğraflarla hakkında başlatılan linç kampanyasına yazılı bir açıklama ile yanıt verdi. Güzel, “Kirli odaklar tarafından servis edilen kimi görüntüler ve organize trol saldırılarıyla sosyal medya ortamında yargısız infazlar yapılmaktadır” ifadelerini kullandı. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı 

TÜİK Kasım ayına ilişkin işgücü istatistiklerini yayımladı. Verilere göre işsizlik Kasım'da bir önceki aya göre değişim göstermedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Fatih Altaylı’dan Kılıçdaroğlu yayınına gelen tepkilere yanıt: Açtırmayın kutuyu

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırladığı Teke Tek programıyla ilgili gelen eleştirilere sert şekilde yanıt verdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

İSİG Meclisi raporu: 2021’de en az 2 bin 170 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, 2021 yılında en az 2170 işçinin iş cinayetlerinde hayatını kaybettiğini açıkladı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

AYM Başkanı: Adil yargılanma sorunumuz var

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, "Mahkememize 2021'de 66 bin 121 başvuru yapıldı. Ve bu başvuruların yüzde 73'ünden fazlası adil yargılanma hakkı için. Başlangıçtan itibaren verdiğimiz toplam ihlallerin yüzde 77'si adil yargılanmaya dahildir. Bu sayı ve oranlar bize aslında vahim bir durumu işaret ediyor. Adil yargılanma hakkıyla ilgili bir meselemiz var" dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

İbo Show'a konuk olan Didem Kınalı'ya kıyafet uyarısı: 'Kollarını açabilirsin, bisiklet yaka giyebilirsin' dediler

Yılbaşı gecesi "İbo Show" programına konuk olan Oryantal Didem Kınalı, giydiği kıyafetle tartışma yarattı. Gündem olan kıyafetine ilişkin açıklama yapan Kınalı "Bu kıyafet olsun demediler tabii. Kollarını açabilirsin, bisiklet yaka giyebilirsin, demişlerdi. Sadece göbek deliği ve göğüs çatalının görünmemesi gerekiyormuş" dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

HDP'li vekil Semra Güzel hakkında fezleke hazırlandı

 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP’li Semra Güzel hakkında hazırladığı fezlekeyi Adalet Bakanlığına gönderdi. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

"Kim Milyoner Olmak İster" yarışmasında tepki çeken Fenerbahçe sorusu: Taraftarlardan dava hazırlığı

‘Kim milyoner olmak ister’ isimli yarışmada , Fenerbahçe’nin 6 Kasım 2002’de Galatasaray’ı 6-0 mağlup ettiği maç anımsatıldı. Taraftarlardan gelen tepkiler üzerine kanaldan özür açıklaması geldi. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Destici’den ilginç tasarruf önerisi: Kasaptan et almıyorum, kuzu kestiriyorum

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Tasarrufa dikkat ediyorum, kasaptan et almıyorum, gidiyorum kuzuyu kestiriyorum"diyerek dikkat çeken bir tasarruf önerisinde bulundu. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu: 12 kadın gazeteci 17 yıl hapis cezası aldı

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP),gazetecilere ilişkin hazırladığı 2021 raporunda, cezaevinde 6 kadın gazeteci bulunduğu belirtilerek, 13 kadın gazeteci hakkında dava açıldığı, 12 gazeteciye de 17 yıl hapis cezası verildiğini belirtti. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Birleşik Metal-İş 10 fabrikada grev kararı aldı

Birleşik Metal-İş ile MESS arasında TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamamasının ardından 10 fabrikada grev kararı alındı.BMİ Başkanı Adnan Serdaroğlu, “Bu pembe tabloyu bozmaya çalışıyoruz” dedi. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Editör: TE Bilişim