Gazete Emek- Karantina ve sokağa çıkma yasakları süresince en fazla tartışılan konuların başında yurttaşlara uygulanan polis ve bekçi şiddeti geldi. Pek çok kentte sadece sosyal medyaya yansıyan görüntüler üzerinden yaşanan kolluk gücü şiddetini Dokuz8Haber derledi.

MARDİN

Mardin Nusaybin’de 24 Nisan tarihinde, devriye görevindeki polis memuru, site bahçesinde oynayan çocukları silahla kovaladı ve bir çocuğu darp etti. Sosyal medyada gelen tepkilerin ardından polis memuru açığa alınsa da çocukların araca taş attığı iddia edildi.

ADANA

Sokağa çıkma yasakları sırasında 19 yaşındaki işçi Ali el Hamdani, işe giderken polislere yakalanmamak ve ceza yememek için kontrolden kaçarken polis tarafından kalbinden vurularak öldürüldü. Sosyal medyadaki tepkilerin ardından gözaltına alınan polis memuru tutuklandı.

ÇORLU

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 25 Mayıs’ta sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, evinin bahçesinde oturan iki kişinin polis tarafından darp edildiği görüldü. Sokağa çıkma yasağını ihlal etmekle suçlanan yurttaşlara aşırı güç kullanımı sosyal medyada tepki toplarken, açıklama yapan Tekirdağ Valiliği yurttaşları darp eden polislerin açığa alındığını duyurdu.

YİNE ÇORLU

Çorlu’da yaşanan ilk olayın yankıları devam ederken, kentte sivil polisler durdurdukları araç sürücüsünü darp etti. Sürücünün aracın içinden inmemesi üzerine bir polisin, aracın içerisine doğru tekme attığı görülüyor.

KADIKÖY

Art arda polis ve bekçi şiddeti haberlerinin paylaşıldığı gün, gazeteci Barış Yarkadaş 19 Mayıs’ta yaşandığı söylenen bir görüntü paylaştı. Görüntülerde polisler, bir kuryeyi darp ediyor. İstanbul Valiliği kuryeyi darp eden polisin açığa alındığını aynı gün duyurdu.

SULTANGAZİ

İstanbul Sultangazi’de 25 Mayıs günü sokağa çıkan ve izin belgesi olmayan iki yurttaş polis ve bekçiler tarafından darp edildi. Darp anı çevredeki bir binada yaşayan kişi tarafından kaydedildi. Mahalle halkı şiddet uygulayan polisleri alkış ve yuhalarla protesto ederken polisler etrafa “Çekmeyin lan, dağılın lan” diye bağırdı.

ADANA

Adana’da sokağa çıkma yasakları devam ederken sokakta bayramlaşan yurttaşlar polisin müdahalesiyle karşılaştı.

ZEYTİNBURNU

İstanbul Zeytinburnu’nda polisler, sokağa çıkma yasağı nedeniyle kaçan çocukları yakalayıp, başını yere vurarak darp etti ve ters kelepçeyle gözaltına aldı.

EYÜP

İstanbul’un Eyüp ilçesinde Esentepe’de meydana gelen olayda, ekmek almak için sokağa çıkan kişiler bekçiler tarafından darp edildi. Bekçilere engel olmak için sokağa inenler de şiddete maruz kaldı.

CİZRE

Şırnak’ın Cizre ilçesinde de polislerin gözaltına aldığı bir kişiyi polis aracına darp ederek koyması tepki çekti.

BATMAN

Batman’da da polis bir kişiyi “kimlik göstermediği”  gerekçesiyle darp ederek gözaltına aldı. Görüntülerde şiddet uygulanan kişiye polisin, “Polis kimlik istiyorsa vereceksin!” dediği görülüyordu. Bu görüntüleri HDP Milletvekili Murat Sarısaç paylaştı.

Kaynak: Dokuz8HABER

Editör: TE Bilişim