Gazete Emek- Van’ın Çatak ilçesinde 11 Eylül 2020’de operasyona çıkan askerler tarafından gözaltına alındıktan sonra yaşamını yitiren Servet Turgut ile birlikte helikopterden atılan Osman Şiban, 9 ay sonra ifade verdi. Şiban, kendisini darp eden askerler hakkında şikayetçi oldu.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in 'çanta çanta' para verdiği milletvekili açıklamalarına isim vermeden göndermede bulunarak, "Ortalıkta siyasetçilerin araçlarına çantalar dolusu para konulduğu iddiaları var. Bunu görmezden gelebilir misiniz?” dedi.

Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) Başkanı ve sanatçı Burhan Şeşen, şarkıcı Orhan Gencebay'ın Sabah gazetesine verdiği demeçte kendisiyle ilgili sarf ettiği "Müzisyenler için mücadelemizde Burhan Şeşen’in hiçbir katkısı yok" eleştirilerine, "İktidarlar gelip geçici ama sanatçılar hep kalıcı. Bazı ülkelerde devlet başkanları sanatçılarını bir resepsiyonda görebilmek için can atarken, siz nasıl oldu da bu iktidarın yüzü oldunuz?” diye yanıtladı.

GÜNÜN ÖZETİ

Cemil Çiçek’ten Sedat Peker çıkışı: Görmezden gelebilir misiniz?

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, “Ortalıkta siyasetçilerin araçlarına çantalar dolusu para konulduğu iddiaları var. Bunu görmezden gelebilir misiniz?” dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Yerine kayyum atanan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Mustafa Avcı serbest bırakıldı

Evine yapılan baskın sonucunda gözaltına alınan ve yerine kayyum atanan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Mustafa Avcı adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Maden ocağı ile gündeme gelen köyde kadınlar çalışıyor, erkekler yatıyor

Geçtiğimiz günlerde köye yapılmak istenen mermer ocağı ile basının gündemine gelen Gürpınar’ın Yurtbaşı (Şêxan) köyünde kadınların emeği ve zorlu yaşam hikayeleri se gözlerden ırak bir şekilde sürüyor.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Helikopterden atılan Osman Şiban ilk kez ifade verdi ve şikayetçi oldu

Helikopterden atılan Osman Şiban,  ilk kez ifade verdi. Yaşadıklarını anlatan Şiban, askerler hakkında şikayetçi oldu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon ve dolar tahminini yükseltti

Türküye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), haziran ayı ‘piyasa katılımcıları anketi’ sonuçlarını açıkladı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Metiner'den AKP'ye HDP uyarısı: “Vebali ağır olur, biline!”

Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner  bugünkü köşe yazısında HDP'ye açılan kapatma davası ile ilgili AKP’yi uyardı. Metiner, “HDP’nin kapatılması tek başına çözüm olmaz. Bu ülkenin Kürtlerini yanlış politikalarla HDP’nin kucağına itmenin vebali ağır olur, biline!"

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Burhan Şeşen'den Orhan Gencebay’a: ‘Hiç mi yüzünüz kızarmadı?’

Müzisyen Burhan Şeşen, müzisyenlere pandemi dolayısıyla nakdi destek sağlanmasına ‘hiçbir katkıda bulunmadığını’ söyleyen meslektaşı Orhan Gencebay’a yanıt verdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Leyla Güven’in hapis cezası onandı

DTK Eş Başkanı Leyla Güven'e verilen 22 yıl 3 ay hapis cezası İstinaf Mahkemesi tarafından onandı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Demirören'in aldığı krediye ilişkin ortaya çıkanlar Sayıştay raporunda yok

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, “Ziraat Bankası’nın Demirören kredisine yönelik ortaya çıkanlar Sayıştay raporunda yok, Bankalar Kanunu’na aykırı ve kamu şirketinin zarara sokulması yönünden suç teşkil ediyor” değerlendirmesini yaptı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

İSİG raporu: 8 yılda en az 513 çocuk çalışırken hayatını kaybetti

İSİG Meclisi'nin hazırladığı Çocuk İş Cinayeleri Raporu'na göre, son 8 yılda en az 513 çocuk çalışırken hayatını kaybetti.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

AYM, "Cizre bodrumları" davasının ret gerekçesini yayımlandı

AYM'nin Cizre’de sokağa çıkma yasağı döneminde bodrumlarda yaşamını yitirenlere ilişkin başvuruyu reddettiği kararın gerekçesi Resmi Gazete’de yayımlandı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Deniz Gezmiş'in bilinmeyen bir fotoğrafı ortaya çıktı

Türkiye devrimci hareketinin  öncü isimlerinden Deniz Gezmiş'in akrabası Enver Gezmiş sosyal medyadan dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim