Gazete Emek- Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara, aile baskısı sebebiyle kaldığı cemaat yurdunda maruz kaldığı durumları anlattığı video kaydını ve ardından bıraktığı notu arkadaşlarına gönderip 

Diyarbakır'daki sivil toplum örgütleri Kırklar Dağı'na yapılacak "Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı"na ilişkin basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, Devlet Bahçeli'nin isminin Diyarbakır’da bir yere verilmesinin Kürt halkına yönelik saygısızlık ve hakaret olduğu belirtilerek, "Karardan vazgeçin" denildi.

GÜNÜN ÖZETİ 

Avukat Dilara Yıldız, Oktay Dönmez adlı erkek tarafından katledildi

İstanbul’un Tuzla ilçesinde Oktay Dönmez, daha önce nişanlı olduğu avukat Dilara Yıldız’ı bir restoranda ateşli silahla katletti. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Domuzdan insana ilk kalp nakli yapıldı

ABD'nin Maryland eyaletindeki 57 yaşındaki kalp hastasına son çare olarak domuz kalbi nakledildi. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Kitle örgütlerinden 'Devlet Bahçeli ormanı' protestosu: Kararı tanımıyoruz

Diyarbakır'da bulunan sivil toplum örgütleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin adına Kırklar Dağı’nda yapılacak hatıra ormanını protesto etti.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 


 

Bakan Fahrettin Koca: Vaka sayılarında belirgin bir artış var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Vaka sayılarında belirgin bir artış var. Bu artış, vefat sayılarına yansımış değil. Fakat Omicron kaynaklı vakalar ağırlık kazandıkça, risk grubundakiler için tehlike kaynağı Omicron olacak." diye konuştu. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Cezaevi, Demirtaş'ın kitabını 'müstehcen' ve 'tehlikeli' bularak tutukluya vermedi 

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yazdığı “Efsun” adlı kitabı Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi Müdürlüğü tarafından, "tehlikeli" ve “müstehcen” bulundu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Tarkan'a 'Enes Kara' çağrısı: "Asli görevimiz çocuklarımızı kollamaktır, yobaz zihniyetin sömürüsüne hizmet ettirmek değil"

Sanatçı Tarkan, Enes Kara isimli tıp öğrencisinin yaşamına son vermesinden sonra  anne ve babalara yaptığı çağrıda, "Asli görevimiz çocuklarımızı kollamaktır, yobaz zihniyetin sömürüsüne hizmet ettirmek değil" ifadelerini kullandı. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 Cübbeli'den domuzdan kalp nakli yorumu: Tüyünü dahi kullanmak caiz değil

Domuzdan alınan kalp ilk kez bir insana nakledilmişti. Konuyla ilgili Cübbeli Ahmet Hoca, “Domuz pisliğin ta kendisidir. Tüyünü dahi kullanmak Kuran’da caiz değildir.” dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Diyarbakır’ın Sinanlı Köyü'nde toprak mücadelesi sürüyor: Jandarmadan köylülere müdahale!

Diyarbakır’da Sinanlı Köyü’nde şantiye yapılmasına karşı çıkan ve topraklarını geri isteyen köylülere jandarma müdahale etti.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Yol kenarında oynayan köpeği ezen kişi serbest bırakıldı 

İstanbul Başakşehir'de, bir kişi yol kenarında oynayan bir köpeği şerit değiştirerek kasıtlı olarak aracıyla ezdi. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Devlet Bahçeli'den AYM'ye çağrı: HDP'yi bir saniye bile görmeye tahammül edemiyoruz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP Milletvekili Semra Güzel'in ortaya çıkan fotoğrafları üzerinden HDP'yi Türk siyaset ve demokrasi hayatında bir saniye bile görmeye tahammül edemiyoruz" ifadelerini kullanarak Anayasa Mahkemesi'ne çağrı yaptı. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

İzzet Yıldızhan: "Burası Türkiye, herkes bu topluma göre yaşamalı"

Türkücü İzzet Yıldızhan, konserlerinde giydikleri iddialı kostümlerle konuşulan ünlü isimleri eleştirdiği sözleri sosyal medyada tepki çekti. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Kur korumalı TL mevduat düzenlemesinde yeni değişiklik: Şirketler de hesap açabilecek

Döviz ve altın hesaplarının TL mevduatına dönüşüm esaslarında değişiklik yapıldı. Düzenlemeyle, ilk etapta kapsam dışı bırakılan şirketlere de döviz korumalı TL hesabı açma hakkı sağlandı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Tarikat yurdunda kalan Tıp öğrencisi Enes Kara yaşamına son verdi

Elazığ'da yaşayan Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara, kaldığı yurdun şartları ve aile baskısı nedeniyle yaşamına son verdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Akdeniz'de 6,4 büyüklüğünde deprem: Türkiye'de çok sayıda ilde hissedildi

AFAD, Akdeniz'de Kıbrıs açıklarında saat 04.07'de 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem Mersin, Antalya, Adana, Konya başta olmak üzere birçok ilde hissedildi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Editör: TE Bilişim