Gazete Emek- Avrupa Birliği (AB) Komisyonu 2022 Türkiye Raporu yayınlandı. Rapora ilişkin açıklamada; “Cumhurbaşkanlığı sisteminin yapısal eksiklikleri devam etmektedir. Avrupa Konseyi ve organlarının kilit öneme sahip tavsiyeleri henüz yerine getirilmemiştir” değerlendirmesi yapıldı.

 

 

 

 

 

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Dönem Başkanlığı'nı yürüten İrlanda’nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Thomas Byrne, Gezi Davası’nda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan ve 1807 gündür cezaevinde olan iş insanı Osman Kavala hakkında “temas grubu” kurulmasına karar verildiğini açıkladı.

 

 

 

 

 

 

GÜNÜN ÖZETİ 

 

 

 

29 gazeteciden Selahattin Demirtaş'a 29 soru: "En ideal günah keçisi olarak gösteriliyorum"

 

 

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 7 Haziran - 1 Kasım 2015 sürecine ilişkin olarak o dönem yaşananlardan dolayı herkesin kendisinden özeleştiri istediğini belirtti. Demirtaş, "O sürecin iki taraftan da aktörleri tek kelime özeleştiriye yaklaşmazken en ideal günah keçisi olarak gösteriliyorum” dedi.

 

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deniz Poyraz davası ertelendi: Jandarmadan tokat, polisten biber gazı

 

Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer hakkında açılan davanın 5’inci duruşması görüldü.Deniz Poyraz'ın kardeşi Kamuran Poyraz'a jandarma tokat attı. Çıkan arbedede salona biber gazı sıkıldı. Mahkeme heyeti davayı Şakran Cezaevi'ne taşıma kararı verdi.

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

 

 

 

Avrupa Konseyi'nden Osman Kavala kararı: AİHM kararına uyulması için temas grubu kurdu

 

Avrupa Konseyi, Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) ‘derhal serbest bırakın’ dediği Osman Kavala kararına uyması için bir temas grubu kurdu.

 

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

İntihar şüphesi üzerinde duruluyor: Galata Kulesi'nden düşen kişi hayatını kaybetti

 

 

Galata Kulesi'nde seyir terasına çıkan yabancı uyruklu bir erkeğin 'düşerek' hayatını kaybettiği belirtildi. Hayatını kaybeden kişinin, intihar ettiği şüphesi üzerinde duruluyor.

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

 

Antalya'da seçim kurulu ATSO kararını iptal etti 

 

Antalya TSO Meclisi'nin gerçekleştirdiği başkanlık ve yönetim kurulu üyelikleri seçiminde Davut Çetin için verilen 56 oy iptal edilmişti. İlçe Seçim Kurulu, kararını iptal ettiğini açıkladı. 

 

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

 

 

 

HDP'li vekillerden Habip Eksik eylemi:  "Türkiye’de kurumsallaşmış bir hesap sorulmazlık pratiği var"

 

 

HDP milletvekilleri, Iğdır Milletvekili Habip Eksik’in polis müdahalesi sırasında ayağının kırılmasını TBMM Genel Kurulu’nda protesto etti.

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

 

 

AB Komisyonu 2022 Türkiye raporu yayımlandı: Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki 

 

 

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun bugün yayınladığı 2022 yılı Türkiye Raporu'na tepki gösterdi. Bakanlık, "Özellikle siyasi kriterler ile Yargı ve Temel Haklar faslındaki mesnetsiz iddiaları ve haksız eleştirileri kabul etmiyoruz" açıklamasını yaptı.

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

İSİG: 9 ayda bin 359 işçi yaşamını yitirdi

 

 

İş Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin yayımladığı raporda, Eylül ayı içerisinde 157 işçinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Ayrıca 9 aylık süreçte bin 359 işçinin yaşamını yitirdiği bilgisine yer verildi. 

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

Meral Akşener'den partisine mesaj: "Kemal Bey kararlı, aday gibi görünüyor"

 

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin il başkanlarıyla yaptığı toplantıda Cumhurbaşkanlığı adaylığı için adı geçen isimlerin konuşulması üzerine Akşener’in “Biz, kendisi çıkıp ‘Ben adayım’ demeden kimseyi aday gösteremeyiz” iddia edildi. 

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fransa’daki sendikalardan hükümetin "zorla çalışma" talimatına uyulmaması çağrısı: Grev sürecek

 

 Fransa’da en büyük işçi sendikası CGT, hükümetin, petrol işçilerinin iş bırakma eylemine karşı başlattığı “zorla işe dönme” prosedürüne uyulmaması çağrısında bulundu.

 

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 




 

Editör: TE Bilişim