Gazete Emek-  Bugünün öne çıkan gündem başlıkları şu şekilde; 

Eskişehir'de valilik yasakları ile ilgili Emek ve Demokrasi Platformu basın açıklaması yapacak. (12.45)

KHK ile kapatılan Azadiya Welat gazetesi muhabiri Çetin Kurşun’un “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla yeniden yargılandığı davanın üçüncü duruşması Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, saat 10:35’te görülecek.

Gazeteci İsmail Arı’nın “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak” suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesinde, saat 10:45’te görülecek. 

Savunmanlığını MLSA’nın üstlendiği gazeteciler Olaf Koens ve Pepijn Nagtzaam’ın “2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’na muhalefet etmek” suçlamasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması Edirne 5. Asliye Ceza Mahkemesinde, saat 11:10’da görülecek. 

Gazeteciler Sadık Topaloğlu ve Sadiye Eser’in “örgüt üyeliği” suçlamasıyla yargılandığı davanın sekizinci duruşması İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesinde, saat 11.40’ta görülecek. 

Şair ve yazar Yılmaz Odabaşı’nın “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak” suçlamalarıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması Alanya 6. Asliye Ceza Mahkemesinde, saat 12.00’de görülecek. 

 Kobanê Davası'nın 12'nci duruşması, Sincan Cezaevi Kampüsünde görülmeye devam edecek. (10.00)

 10 Ekim Ankara Katliamı'nın firari sanıkları ve insanlığa karşı suçtan yargılanan Erman Ekici’nin davası, Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.00)

  Ankara'da bulunan demokratik kitle, meslek örgütleri ile sendikalar, ölüm orucunda olan Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım için Ankara Tabip Odası'nda basın toplantısı düzenleyecek. (12.30)

 HDP Sözcüsü Ebru Günay, partisinin genel merkezinde haftalık basın toplantısı düzenleyecek. (11.00) 

 SES İzmir Şubesi, 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü ve 12 -18 Mayıs Hemşirelik Haftası nedeniyle İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde açıklama yapacak. (12.30)

 

 Hasta ve infazı yakılan tutuklu yakınlarının Diyarbakır ve İzmir’de başlattığı Adalet Nöbeti devam edecek. (13.00-16.00) 

 Batman Emek ve Demokrasi Platformu, Batman Barosunun Yeni Şafak Gazetesi tarafından hedef gösterilmesine ilişkin baro binası önünde açıklama yapacak. (12.30)

 

Dedeoğulları ailesinin yakınları, aileye yönelik 12 Mayıs 2021'de gerçekleştirilen ırkçı saldırının yıl dönümünde katliamın yaşandığı evde açıklama yapacak. (14.00)

TBMM Genel Kurulu’nda Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.

 TÜİK, 2021 yılına ilişkin doğum ve aile istatistiklerini, gelir ve yaşam koşulları araştırması bölgesel sonuçlarını açıklayacak. (Ankara/10.00)

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına ilişkin gelişmeler 70. gününde takip ediliyor.  

  

İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri çağrısıyla 2 Şubat’ta Kadıköy’de düzenlenen Boğaziçi Üniversitesi direnişine destek eylemine katılan 23 kişinin “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek” ve “görevi yaptırmamak için direnmek” suçlamalarıyla yargılandığı davanın altıncı duruşması İstanbul Anadolu 38. Asliye Ceza Mahkemesinde, saat 09:30’da görülecek.

Editör: TE Bilişim