Gazete Emek-  HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Uluslararası Demokratlar Birliği kabul töreninde yaptığı konuşmada kullandığı “gavur” ifadesine tepki gösterdi.

Elbistan Belediyesi’nin Nisan Ayı Meclis toplantısında MHP'li Denetim Komisyon Başkanı Fevzi Ergin ile AKP'li Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’ün kendi atadığı ancak Meclisin bir türlü onay vermediği iddia edilen isim Ahmet Tezel arasında kavga çıktı.

CHP'den ayrılarak "Memleket Hareketi"ni kuran ve yeni parti kurma hazırlıklarını sürdürdüğü bilinen Muharrem İnce Koronavirüs'e yakalandı. 

GÜNÜN ÖZETİ 

Garo Paylan’dan Erdoğan’a 'gavur’ tepkisi: Özür dileyecek misiniz?

HDP’li Garo Paylan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Uluslararası Demokratlar Birliği toplantısındaki “gavur” sözüne "Özür dileyecek misiniz?" diyerek tepki gösterdi.


HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Diyarbakır kayyumunun torpil listesi ortaya çıktı 

Kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin, sözleşmeli olarak yaptığı işe alımlarda torpil listesi ortaya çıktı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Van’da ücretsiz izne çıkarılan bir işçi beyin kanaması geçirdi

Van’ın Erciş ilçesinde  Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı İletişim Merkezi'nde ücretsiz izne çıkarılan Demet Akça, kararın tebliğ edildiği gün beyin kanaması geçirdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile  'Ramazan' genelgesi

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine 'ramazan ayı tedbirleri' konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre, kalabalık grupları bir araya getiren her türlü etkinliğe ve iftar çadırlarına izin verilmeyecek.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


İstanbul'da koronavirüs yayılımının en yüksek olduğu ilçeler açıklandı


İstanbul Tabip Odası (İTO) Kovid-19 İzleme Grubu’nun hazırladığı son raporda, İstanbul'da koronavirüsün yayılımının yüksek  olduğu ilçeleri açıkladı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Erdoğan’dan emekli amirallere ilişkin talimat: Emekli askerlerin rütbeleri idari kararla sökülecek


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile emekli amirallerin hazırladığı bildiriye karşı yaptırımların yanı sıra, gündeme gelebilecek idari düzenlemelerin de masaya yatırılacak.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN



Fahrettin Koca’dan ‘Ramazan’da tam kapanma olacak mı? sorusuna yanıt

Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, "Ramazan ayını özellikle tedbirler noktasında çok önemli bir dönem olarak görmeliyiz" diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Hakan Ural'ın Montrö ve Kanal İstanbul yorumu tepki çekti

Hakan Ural'ın Kanal İstanbul ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi hakkındaki yorumu sosyal medya kullanıcıları tarafından dalga konusu oldu. Çok sayıda kişi Ural’ın yotumuna tepki gösterdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


Almanya'ya gönderilen 45 kişiden 43’ü geri dönmedi: AKP'li Yeşilyurt Belediyesi'nden  açıklama

AKP’li Yeşilyurt Belediyesi, Almanya'ya gönderilen 45 kişiden 43'ünün geri dönmediği iddialarına ilişkin idari soruşturmanın başlatıldığını duyurdu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

TÜİK açıkladı: İşsizlik Şubat ayında yüzde 13,4'e yükseldi

TÜİK'e göre Şubat ayında bir önceki aya göre işsizlik 250 bin kişi artarak yüzde 13.4 olarak gerçekleşti. Genç işsizlik oranı ise yüzde 26.9 oldu.


HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


Kemal Söbe yazdı: İnsanlık bir yok oluş tehlikesi ile karşı karşıyadır


İlk medeniyetten günümüze kadar insanoğlu birçok gelişime imza attı. Ancak, insanlaşma ve barış adına pek bir gelişim gerçekleştirdi denemez. Teknolojik, bilimsel vb birçok konuda muazzam gelişimler sağlandı, uzay çağını yaşıyoruz ama bütün bunlar, sınıflı sistemin yani kapitalizmin-emperyalizmin hizmetinde olduğu için, insanlığa yarardan çok zarar vermiştir.


HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

45 günde 26 öğretmen koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi

Yüz yüze eğitimin başladığı tarihten bu yana 26 öğretmen koronavirüs nedeniyle  yaşamını yitirdi. Öğretmenlerin bir an önce aşılanması gerektiğini söyleyen Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Yıldırım “Söyledikleri doğru ise 10-15 milyon aşı geldi ve öğretmenler ile eğitimciler aşılanmıyorsa o zaman bu aşılar kime yapılıyor” diye sordu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


Migros’tan tane ile satılan domateslere ilişkin açıklama

Türkiye'nin en büyük zincir marketlerinden Migros'ta gündeme gelen  tek tek ambalajlanarak satılan domateslere ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Pandemi sürecinde hijyenik amaçlı yapılmış olsa da uygulama hatalı olmuş" denildi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

AKP ve MHP’liler canlı yayında kavga etti! Tabak ve bardaklar fırlatıldı

Kahramanmaraş Elbistan Belediyesi'nde AKP ve MHP'li üyeler ‘ihale’ kavgası nedeniyle  birbirine girdi.


HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Muharrem İnce’nin koronavirüs testi pozitif çıktı
Memleket Hareketi lideri Muharrem İnce'nin koronavirüs testi pozitif çıktı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim