Gazete Emek- Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı, Abdullah Öcalan'ı övücü sloganlar atıldığı ve örgütsel marşlar söylendiği gerekçesiyle HDP’nin bugün yapılan İstanbul kongresiyle ilgili suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz indirimleri ve müdahaleleri sürerken dolar/TL 14 seviyesindeki tarihi zirvesini aşarak haftaya başladı. Dolar/TL’de 14,16’lık, euro/TL’de 16,01’lik rekor görüldü. 

GÜNÜN ÖZETİ 

HDP İstanbul İl Kongresi'ne soruşturma açıldı

TEM Daire Başkanlığı, PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik sloganları atıldığı ve örgütsel marşlar söylendiği gerekçesiyle HDP’nin İstanbul kongresine ilişkin suç duyurusunda bulundu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Dolar'da yeni rekor: 14 lirayı aştı 

Dolar/TL , pazartesi günü yüzde 1'e yakın yükselişle 14 seviyesini geçerek rekor tazeledi. 14,75 seviyesine kadar tırmanan dolar kuru, sonrasında 14,50 seviyesine geri çekildi. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Selahattin Demirtaş: “Erdoğan, stratejiden yoksun, öfke ve panik haliyle hareket ediyor”

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “"Geleceğin Türkiyesi’nde AKP-MHP yoktur, bitmiştir onlar. Şimdi artık, yeniyi inşa etmek için demokrasi güçlerinin en geniş birlikteliğinin zamanıdır" dedi. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Sokak hayvanlarını besleyen öğretmen sürgün edildi

Kastamonu’da coğrafya öğretmenliği yapan Çiğdem Beğen’in, sokak hayvanlarını beslediği gerekçesiyle başka bir okula tayin edildiği öne sürüldü. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

TTB'den grev kararı: Aciller dışında sağlık hizmeti sunulmayacak 

Türk Tabipleri Birliği, grev kararı aldı.  15 Aralık Çarşamba günü aciller dışında sağlık hizmeti sunulmayacak.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

İrfan Aktan'dan Sedat Peker belgeseli açıklaması: "Haberim olsaydı, asla konuşmazdım" 

Gazeteci İrfan Aktan, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in de genişçe yer aldığı 140 Journos'un "Ya devlet başa" başlıklı belgesinile verdiği demeçle ilgili, "Peker'in de olduğu bu kompozisyondan haberim olsaydı, asla konuşmazdım" dedi. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Farah Zeynep Abdullah’tan Hasan Can Kaya’ya destek: Oh be! 

Exxen'de yayınlanan Hasan Can Kaya’nın programına inceleme başlatılmasına tepki gösteren oyuncu Farah Zeynep Abdullah, “Oh be yine ‘Türk’ aile yapısı ve ahlakını RTÜK kurtardı” ifadelerini kullandı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Prof. Dr. Azap'tan Omicron varyantı açıklaması: Daha fazla insanı etkileyece 

Bilim Kurulu'nun eski üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, koronavirüsün Omicron varyantıyla ilgili "Daha bulaşıcı olduğu konusunda bir şüphemiz kalmadı diyebiliriz. Bu da daha fazla insanı etkileyeceği anlamına geliyor" dedi. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

Uğur Işık yazdı: Ekonomi

‘Ekonomi’ kavramını araştırdığımızda onun anlamının "Aile yasası, Ev yasası evi geçindirme yol ve yöntem bilimi" olduğunu görürüz. Bu kavram günümüze Antik çağdan Grek- Helen üzerinden gelmiştir. Kelimenin kökeni, "EKONOMOS" dur. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 


 

Editör: TE Bilişim