Gazete Emek- Bugünün öne çıkan gündem başlıkları şu şekilde; 

Gazeteci Musa Anter’in 20 Eylül 1992’de Diyarbakır’da katledilmesine dair açılan davanın duruşması Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (09.00) 

    

 KHK ile kapatılan Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi’nde çalışan 6 gazeteci hakkında açılan dava, İstanbul 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (10.10 

    

 Bayrampaşa Cezaevi’ne düzenlenen “Hayata Dönüş Operasyonu”nu ile ilgili 194 asker hakkında açılan dava, Bakırköy 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (10.30) 

    

  Eğitim Sen, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptali konusunda eğitim sendikalarıyla yaptığı görüşmelere ilişkin sendikanın genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)  

    

 İzmir’de Karaburun Bilim Kongresi, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda başlayacak. (11.00) 

    

 Emek ve Özgürlük İttifakı, Cudi Yürüyüşü'ne ilişkin Kadıköy'de bulunan İskele Meydanı'nda açıklama yapacak. (19.00) 

      

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan'da Hazreti Hızır Türbesi'ni ziyaret edecek. Erdoğan, Şanhay İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ne katılan ülkelerin devlet başkanlarıyla ağaç dikme törenine iştirak edecek, Ebedi Şehir kompleksine ziyarette bulunacak ve zirvedeki liderlerle akşam yemeğine katılacak. (Semerkant) 

    

 

    

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Belediyenin yeni itfaiye binasının açılış törenine katılacak. (Bolu/15.30) 

    

 CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak başkanlığındaki CHP Ekonomi Masası Heyeti, sivil toplum kuruluşlarından ve iş dünyasından temsilcilerle toplantıda bir araya gelecek, çeşitli ziyaretlerde bulunacak. (Tekirdağ/09.00-17.30) 

 

 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AirTaxi Dikey Hava Gösterisi - AirTaxi Dünya Kongresi ile MillTech İstanbul Değirmen Makineleri Teknolojileri ve Yan Sanayi Fuarı Açılış Töreni'ne katılacak. 

(Kocaeli/09.00/İstanbul/13.30) 

 

 

 

 TÜİK, ağustos ayı Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksini, konut satış ve ücretli çalışan istatistiklerini açıklayacak. (Ankara/10.00) 

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı ağustos ayı merkezi yönetim bütçe gerçekleşmelerini duyuracak. (Ankara/11.00) 

 

 TCMB, temmuz ayına ilişkin özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu rakamlarını, haftalık para ve banka istatistikleri ile ağustos ayı uluslararası rezervler ve döviz likiditesini açıklayacak.(Ankara/10.00/14.30/14.30) 

 

Editör: TE Bilişim