Gazete Emek- 5 yıldır Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Evrensel gazetesine yazdığı yazıda, sol blok önerisiyle ilgili tartışmalara değindi. Solda birlik sorununu cezaevinden 'şakkadanak' çözme iddiasıyla bir çağrı yapmadığını söyleyen Demirtaş, "Türkiyeli solculara basit sorular sorup, sorularıma basit yanıtlar isteyerek meramımı daha net anlatmaya çalışayım" dedi.


Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, "Demokrasi tarihimiz açısından baktığımızda seçmenine yalan söylemeyen tek parti HDP'dir." dedi. 


GÜNÜN ÖZETİ


Osman Öcalan hayatını kaybetti

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


'En az 3 çocuk' fikrini ortaya atan eski bakanın 3 maaş aldığı ortaya çıktı

Erdoğan'ın  'En az 3 çocuk' söylemini ilk ortaya atan eski bakan Ayşe Gürcan'ın üç farklı kamu kurumundan üç ayrı maaş aldığı ortaya çıktı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN
 


Rüşvet aldığı iddia edilen memurlara operasyon: 33 kişi gözaltında

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "İcra takip dosyalarında haciz ve muhafaza işlemleri sırasında rüşvet istenip alındığının ihbarı üzerine yürütülen soruşturma kapsamında toplam 33 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi" açıklaması yaptı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


İsrail’den Türkiye’de ‘casusluk’ gerekçesiyle tutuklanan çifte ilişkin açıklama: "Salıverilmeleri için çalışıyoruz"

Erdoğan'ın evini görüntüledikleri iddia edilen ve Türkiye-İsrail arasında diplomatik krize neden olan Mody ve Natali çifti, 'casus' oldukları gerekçesiyle tutuklandı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


Gani Müjde'den Cem Yılmaz'a destek: "Çok ucuzladı terörist demek"

Yazar Gani Müjde, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın tutuklu kalmasina tepki gösterdiği için hedef gösterilen komedyen Cem Yılmaz'a destek verdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN



Demirtaş’tan sola çağrı: “Meclis grubu, çatı partisine dönüşebilir mi?”

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş 5 yıldır tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi’nden, "sol blok" tartışmalarına dair sola çağrı yaptı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN
 

İSİG raporu: Ekim ayında en az 165 işçi yaşamını yitirdi

İSİG Meclisi ekim ayına ilişkin iş cinayetleri raporunu açıkladı. Rapora göre; Ekim ayında en az 165 işçi, 2021’in ilk on ayında ise bin 853 işçi yaşamını yitirdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN



Barış Terkoğlu: Hapisteki adama kızdık, eşine de bedel ödetmeye karar verdik

Gazetemiz yazarı Barış Terkoğlu, HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'a verilen hapis cezasının perde arkasını yazdı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


Ekonomistlerden Garanti Bankası'na ilişkin kritik uyarı

İspanyol banka devi BBVA, Garanti Bankası'nın geriye kalan 50,15'ini hisse başına 1,22 dolardan almak için harekete geçti. Ekonomistlerden "Türkiye'yi kelepire getirdiler" eleştirisinde bulundu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


Kılıçdaroğlu açıkladı: Hisarcıklıoğlu ile görüşmeye gidiyorum, buna izin vermeyeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile enerjiye yapılan zamları görüşmeye gideceğini açıkladı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


'Casusluk' iddiasıyla tutuklanan İsrailli çiftin haberini yapan gazeteci canlı yayın sırasında gözaltına alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın evinin fotoğrafını çektikleri gerekçesiyle ‘casusluk’ suçlamasıyla tutuklanan İsrailli çiftle ilgili haber yapan İsrailli gazeteci canlı yayın sırasında gözaltına alındı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


Diyarbakır'da gözaltına alınan 19 siyasetçi ve sendika temsilcisinden 14’ü tutuklandı

Diyarbakır merkezli olarak 5 farklı kentte polislerce adreslerine yapılan baskınlarda gözaltına alınan, çoğunluğu siyasetçi ve sendika yöneticisi 19 kişiden 14’ü hakkında tutuklandı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


Nagehan Alçı: Bugünkü rejim kafaya koyarsa CHP'yi kapatıp önde gelen isimleri tutuklanabilir

Nagehan Alçı, ana muhalefet partisiyle ilgili tartışmaları değerlendirirdi. Alçı, "Maalesef eğer bugünkü rejim kafaya koyarsa CHP’yi PKK ile işbirliği gibi bir gerekçe göstererek kapatır ve ulusalcı olmayan CHP ileri gelenlerini de tutuklayabilir" dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


Yılmaz Özdil: HDP, seçmenine yalan söylemeyen tek partidir

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, "HDP, seçmenine yalan söylemeyen tek partidir; aldığı her oyun hakkını veren tek partidir." diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN
























Editör: TE Bilişim