Gazete Emek- TBMM  Başkanı Mustafa Şentop,  gazetecilerin “HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun kesinleşen yargı kararına ilişkin konuştu. Şentop,” Anayasa Mahkemesine bireysel başvurunun sonucunu beklemek söz konusu değil.”dedi.

Avrupa Parlamentosu’nun  çağrısı ardından Uluslararası Af Örgütü Avrupa Direktörü Nils Muižnieks yaptığı Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’a ilişkin yaptığı açıklamada, “Kavala ve Demirtaş’ın tutukluluklarının devam ediyor olması, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta açıkladığı anlamsız İnsan Hakları Eylem Planı ile sistematik insan hakları ihlallerini aklama çabasını gülünç duruma düşürüyor.” Dedi.

GÜNÜN ÖZETİ

Erdoğan açıkladı: Mevcut tedbirleri bir süre daha sürdürme kararı aldık

Kademeli normalleşme kararı sonrası ilk kabine toplantısının ardından konuşan  Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, salgınla mücadelesini dünyanın takdir ettiği bir başarı hikayesine dönüştürdü.” Diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Ankara’daki Newroz’a katılım çağrısı: İsyanı büyütme zamanı

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, 21 Mart Pazar günü Atatürk Kültür Merkezi önünden Anadolu Meydanı’na düzenlenecek yürüyüşün ardından düzenlenecek  Newroz kutlamasınına ilişkin çağrıda bulundu

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

TFF, Fenerbahçeli yöneticilerin açıklamaları üzerine savcılığa başvurdu

TFF, Fenerbahçeli yöneticiler Selahattin Baki ve Alper Pirşen’in VAR’ın başındaki operatör hakkındaki iddiaları ile ilgili gerekli tahkikatın yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunulduğunu duyurdu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

İstanbul Newroz’a hazır

İstanbul Yenikapı Meydanı’nda 20 Mart’ta gerçekleştirilecek Newroz kutlamalarına ilişkin konuşan bulunan Newroz Tertip Komitesi Sözcüsü Murat Kalmaz, hazırlıkların tamamlandığını dile getirdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Urfa Adliyesi önündeki oturma eylemi sırasında gözaltına alınan Emine Şenyaşar, serbest bırakıldı

Emine Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde “Adalet” talebiyle başlattığı oturma eyleminin 7’nci gününde gözaltına alındı. İfadesinin ardından serbest bırakılan anne Şenyaşar, tekrar adliye önüne gelerek, eylemine devam etti.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Şenyaşar ailesinden adliye önündeki ‘adalet nöbeti’ne destek çağrısı

Urfa Adliyesi önünde ‘adalet nöbeti’ni 7.gününde sürdüren Şenyaşar ailesi, eylemlerine destek çağrısında bulundu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Suriye’de savaşın 10. Yılı: İç savaşın 10 kritik dönüm noktası

Suriye’de iç savaş 10. Yılını geride bıraktı. 6,5 milyondan fazla Suriyeli ülke içinde yerinden edilmiş edildi. 3,6 milyon sığınmacı Türkiye’ye yerleşti.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Van halkına Newroz çağrısı: 2008 Newroz ruhuyla alanlara akalım

2008’de engelleme, gözaltı ve şiddete rağmen alanlarda Newroz’u kutlamak için bir araya gelen Vanlılar, bu yıl gerçekleştirilecek kutlamalara ilişkin  “2008 Newroz ruhuyla alanlara akalım” çağrısı yaptı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


 

Bahçeli’den ‘Andımız’ açıklaması: Öğrenci Andı kararı pimi çekilmiş bir bombadır

MHP Genel Başkanı Devlet  Bahçeli, Danıştay’ın ‘Andımız’ kararına ilişkin, “’Türk’üm’ demekten rahatsızlığı hüsran verici bir çarpıklıktır. Danıştay skandal bir karara imza atmış, milli gerçeklerle çatışmıştır” diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Orhan Gencebay: Maalesef Cumhurbaşkanımızı bile eleştiriyorlar

Şarkıcı Orhan Gencebay, verdiği bir röportajda Cumhurbaşkanının ‘bile’ eleştirildiğini, bunu yapanların da  ‘art niyetli’ ileri sürdü.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Mustafa Şentop’tan Gergerlioğlu ve Berberoğlu’na ilişkin açıklama

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesi konusunda Anayasa Mahkemesi’ne yapılacak başvurunun beklenip beklenmeyeceği sorusuna, “ Anayasa Mahkemesine bireysel başvurunun sonucunu beklemek söz konusu değil” diyerek yanıt verdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Rasim Öztekin’in eşi Esra Kazancıbaşı’ndan Demet Akbağ’ın iddialarına yanıt

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren ünlü oyuncu Rasim Öztekin’in eşi Esra Kazancıbaşı, Oyuncu Demet Akbağ’ın, Öztekin’in vefatının ardından, “Kalbi zaten problemliydi. Bir de Covid-19 sebebiyle olması gereken bir ameliyatı da galiba ihmal etmiş” sözlerine yanıt verdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Merkez Bankası 2020 yılı dönem karını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, (TCMB) 2020 yılında sona eren 89. Hesap Dönemi bilançosu Resmi Gazete’de yayımlandı. TCMB, 34 milyar 497,9 milyon lira dönem karı elde etti.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Aile hekimliği çalışanları, talepleri karşılanıncaya dek siyah önlük giyecek

Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Başkanı Dr. Gürsel Özer 14 Mart Tıp Bayramı’nın ‘bayram’ olarak kutlanabilmesi için sağlık çalışanlarının taleplerinin karşılanması için çağrıda bulundu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim