Gazete Emek- Dersim Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası arasında, toplu sözleşme imzalandı. İmzalanan sözleşmeyle, belediyede 63 kadrolu çalışana yüzde 20 zam yapıldı. Yapılan zammın dışında, kadınlara pozitif ayrımcılık yapılarak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde bir gün, her ayın belli bir günü regl izni ve LGBTi bireylere de Onur Yürüyüşü’nde bir gün izin verilecek.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuksuz yargılandığı ana davası Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. AİHM’in kararında vurguladığı 5 ihlalin bugüne dek hiçbirinin giderilmediğini söyleyen Demirtaş, “Sarayda başdanışman olan Mehmet Uçum size talimat verdi. Adam Saraydan size talimat veriyor, siz de uyguluyorsunuz. ‘Sen kimsin Mehmet Uçum, sadece bir danışmansın ve bize talimat yağdırıyorsun’ diyemediniz. Neden? Mehmet şu anda sarayda olduğu için. Mehmet’i tanırım hukuk bilgisi berbattır. AİHM kararını dosyaya almadınız bile.” Diye konuştu.

GÜNÜN ÖZETİ

Fahrettin Koca vaka sayısı en çok artan illeri açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ile vaka sayısı en çok artan ve azalan illeri açıkladı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Bursa Başsavcılığı’ndan Abdullah Öcalan’a ilişkin açıklama

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın sağlık durumuna ilişkin iddiaların doğru olmadığını ifade etti.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Demirtaş’ın avukatlarından mahkemeye AİHM şerhi: Duruşma 14 Nisan’a ertelendi

Selahattin Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman, mahkeme heyetine taleplerin yerine getirilmesini aksi takdirde yargılama faaliyetine katılmayacaklarını belirtti.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

2021 Newroz programı açıklandı

Newroz programı belli oldu. Diyarbakır’da Newroz gündemiyle toplanan Diyarbakır Newroz tertip komitesi, Newroz deklarasyonunu açıkladı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Erdoğan'ın koruma polisi yaşamına son verdi: Cenazeme hiçbir rütbeli gelmesin

Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığında görevli polis memuru M.A.B.’nin bu sabah intihar ettiği bildirildi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Otomobil taksitli satış kapsamına dahil edildi

Otomobiller taksitli satış kapsamına dahil edildi. Taşıt satışlarında değerine göre 24 ila 60 arasında taksit yapılabilecek.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Kulis: AKP yönetiminden bazı isimler kabineye transfer edilecek

Ankara kulislerinden yansıyan bilgilere göre, Berat Albayrak’ın AKP yönetiminde görevlendirileceği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabinede köklü bir değişiklik yapacağı iddia edildi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ekonominin düzelmesi için 13 öneri

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı “Ekonomi Reform Paketi”ni eleştirdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Türkiye ile ciddi görüş ayrılıklarımız var

Avrupa Parlamentosu’ndaki Savunma ve Dışişleri Komisyonları toplantısında Stoltenberg, Türkiye ile ilişkilere ilişkin değerlendirmesinde, Türkiye ile NATO arasında S-400’ler ve demokratik haklar gibi konularda “ciddi görüş ayrılıkları” olduğunu söyledi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Emine Şenyaşar’ın adliye bahçesine girmesi yasaklandı

Şenyaşar ailesinin “Adalet” talebiyle Urfa Adliyesi önünde başlattığı oturma eylemi 8’inci gününde devam ediyor.  Oturma eylemine devam etmek isteyen aile,  adliye bahçesine alınmadı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Dersim Belediyesi’nde LGBTİ+’lar Onur Haftası’nda, kadınlar ise 8 Mart’ta idari izinli sayılacak

Dersim Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası arasında, toplu sözleşme imzalandı. Çalışanların ücretlerine yüzde 20 zam ve sosyal haklarında iyileştirme sağlandı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Abdulkadir Selvi: Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı için sürpriz bir isim önerebilir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sürpriz bir ismi ortak aday olarak önerebileceğini  yazan Abdulkadir Selvi, “Çok erken ama siyaset dışından bir isim konuşulmaya başlandı.” Dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

İçişleri Bakanlığı’ndan 81 ile genelge: 300 bin personelle denetim yapılacak

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine ‘Dinamik Denetim Modeli Faaliyetleri’ konulu genelge gönderdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Mithat Sancar: Bir iktidar seçim kanunlarıyla oynama ihtiyacı duymaya başladıysa biliyor ki kaybetmiştir

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Meclis’te düzenlenen grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Hedef aldığı  kadını “Sonun Özgecan gibi olacak” diyerek tehdit eden Samir Balakıshıyev serbest bırakıldı

Sosyal medya üzerinden hedef aldığı kadını “Sonun Özgecan gibi olacak” diyerek tehdit eden Samir Balakıshıyev, serbest bırakıldı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim