Gazete Emek- Merkez üssü Kocaeli’nin Gölcük ilçesi olan 17 Ağustos 1999 tarihli Marmara Depremi’nde vefat edenler anıldı. Gölcük‘te Kavaklı Sahili’ndeki Deprem Anıtı önünde depremin 21. yılında düzenlenen anma etkinliğinde, felaketin yaşandığı saat olan 03.02’de anıta çelenk konuldu.

Depremde göçük altında kalan ve iki çocuğu ölen 59 yaşındaki Hülya Döleker, “Ben de enkaz altında kaldım. 6 saat sonra çıkarıldık. Leğen kemiğim kırıldı. Felç olma durumum vardı. Oğlum yaşasıydı şimdi 38 yaşında olacaktı. Kızım da 35 yaşında. Kızımı Gölcük’te defnettim. Oğlumu 10 gün sonra Sivas’ta bulduk. Oraya defnedilmiş. Bu anma törenine İstanbul’dan geldim. Acılar tazeleniyor. Evlat acısı zaten unutulmuyor. Ne zaman ölürsün, ne zaman onlara kavuşursun evlat acısı ancak o zaman diner. Allah kimseye bir daha böyle acılar göstermesin” diye konuştu.

Yalova‘da ise 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan katılımcılar, sahildeki Deprem Anıtı’na kadar “sessiz yürüyüş” yaptı. Depremde ölenlerin isimlerinin yazılı olduğu mermer blokların bulunduğu anıta gelen katılımcılar, burada deprem günü çekilen fotoğrafların bulunduğu salonları gezdi, o gün kaydedilen kurtarma görüntülerini izledi.

Bursa‘daki arama kurtarma ekipleri de deprem saati olan 03.02’de 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Sakarya Büyükşehir Belediyesince Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen programda, Kur’an-ı Kerim, sela ve Yasin-i Şerif okundu. 

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim