Gazete Emek-Yargıtay'ın bozduğu Çarşı Davası ile İstinaf Mahkemesi'nce bozulan Gezi Ana Davası'nın birleştirilmesinin ardından Osman Kavala, Can Dündar ve Mehmet Ali Alabora'nın da arasında bulunduğu toplam 52 kişinin yargılandığı davanın üçüncü duruşması görüldü. Duruşmada 1539 gündür tutuklu olan Osman Kavala’nın tutukluluk halinin oy çokluğuyla devamına karar verildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren 4 maddelik yasa teklifi kabul edildi. AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, düzenlemenin ayrıntılarını paylaşarak,"Kurumlar Vergisi Kanunu'nda yaptığımız düzenlemeyle de finansal istikrarın desteklenmesi ve Türk lirası mevduat ile katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi amacıyla kurumlara belli şartlar dahilinde birtakım istisnalar getiriyoruz" dedi.

GÜNÜN ÖZETİ 

Ülkü Ocakları, basın açıklaması yapılan yeri gül suyu ile yıkadı: "Fitne tohumları temizlendi"

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), 81 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması düzenledi. Kastamonu Nasrullah Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasının ardından Kastamonu Ülkü Ocakları, meydana gül suyuyla yıkadı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Diyanet, sosyal medyayı 'ahlaksızlık' diyerek hedef gösterdi

Diyanet, sosyal medyanın gençleri ahlaksızlığa sürüklediğini, siyasi ve dini otoriteye karşı çıkışların adresi olduğunu savundu. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

AKP’li belediyeden lüks konut için cami yıkma kararı

AKP’li Gümüşhane Belediyesi’ne ait GÜMSAŞ şirketi, 729 lüks konut yapmak için arsanın tam kenarında yer alan 70 yıllık Yeni (Morduk) Cami’nin yıkılmasına karar verdi. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Meteoroloji’den 19 il için kar ve çığ uyarısı

Meteorolojiden 19 il için sarı ve turuncu kodlu kuvvetli kar yağışı ve çığ uyarısı yapıldı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 


 

 Gökçek: Darbenin önlenmesinde iki numaralı kahraman benim

Ankara'nın eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Eğer Türkiye’de darbe olamadıysa, olamamasında birçok insanın emeği vardır. Elbette bu işin bir numaralı kahramanı Sayın Cumhurbaşkanı. Ama iki numaralı kahramanı naçizane Melih Gökçek’tir" dedi. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Milli Beka Hareketi'nden Sezen Aksu'ya tehdit: "Akşam kapısındayız"

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Milli Beka Hareketi Genel Başkanı Murat Şahin, sosyal medya hesabından şarkısı sözleri nedeniyle hedef gösterilen Sezen Aksu'yu tehdit etti. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Osman Kavala'nın tutukluluğunun devamına karar verildi

Yargıtay tarafından bozulan Çarşı davası ile İstinaf Mahkemesi'nce bozulan Gezi Parkı davasının birleştirildiği, tek tutuklusu Osman Kavala'nın tutukluluğuna oy çokluğuyla devam kararı verildi, bir sonraki duruşma 21 Şubat 2022 tarihine ertelendi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Reuters anketi: Beklentiler, Nebati'nin 2023 hedeflerine çok uzak

İngiliz haber ajansı Reuters, Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati üzerine bir analiz yayınladı. Ankete katılanların genel beklentisi 2023 sonunda bile ancak yüzde 15’lerin görülebileceği yönünde.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

TKP ve Sol Parti'den 'Demokrasi İttifakı' çağrısına yanıt: Parçası değiliz

HDP'nin yaptığı çağrı ile 9 partinin yarın (18 Ocak)  'Demokrasi İttifakı' gündemiyle Ankara’da bir araya geleceği belirtilmişti. Toplantı bileşeni olarak ismi anılan TKP ve SOL Parti, ittifaka ilişkin yaptığı açıklamada "Parçası değiliz" dedi. EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz de toplantıya katılacaklarını belirtti. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

AKP'den döviz hamlesi: Birtakım istisnalar getiriyoruz

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren 4 maddelik yasa teklifi kabul edildi. AKP'li Uğur Aydemir, düzenlemenin ayrıntılarını paylaştı. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

KHK ile mahkum edilen öğretmenin 16 yaşındaki oğlu Bahadır Odabaşı'nın intiharına sosyal medyadan tepki 

KHK ile öğretmenlikten ihraç edilen babası 4 yıldır tutuklu olan 16 yaşındaki Bahadır Odabaşı, yaşamına son verdi. Çok sayıda kişi Odabaşı'nın intiharına sosyal medyadan tepki gösterdi. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 


 

Editör: TE Bilişim