Gazete Emek- Edirne F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” çıkışına destek verdi; “Sayın Kılıçdaroğlu’nun açıklamasını toplumsal uzlaşma ve ülkemizin iç barışı açısından çok önemsiyor ve yürekten destekliyorum” dedi.

Merkez Bankası, yüzde 16 olan faiz oranını 100 baz puan azaltarak yüzde 15'e indirdi. Karar öncesi 10,57 olan dolar/TL, 11 TL’yi geçti. Euro/TL ise 12,63'ün üzerini test etti. Aynı saatlerde gram altın, 657 TL’ye tırmanarak tarihi zirvesine yükseldi. Yaşanan kur krizi sonrası Türk Lirası da bu yıl dolar karşısında yüzde 30'dan fazla değer kaybetti.

GÜNÜN ÖZETİ

Özgür Demirtaş'tan Merkez Bankası'na uyarı: Gelin dönün bu yoldan, yapmayın

Ekonomist Özgür Demirtaş, faiz kararını açıklamaya hazırlanan Merkez Bankası’na çağrıda bulundu.   Demirtaş, 'Lütfen faiz indirimi yapmayın. Geri dönülmesi çok çok zor tahribatlar yaratıyorsunuz' dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

https://www.gazeteemek.net/ekonomi/ozgur-demirtas-tan-merkez-bankasi-na-uyari-gelin-donun-h23799.html

DEVA Partisi’nde toplu istifa:“Eski vesayetçi siyasi anlayışla değerlerimiz uyuşmaz”

DEVA Partisi Muş İl Başkanı Elif Çelik Yolcu, 45 yöneticiyle birlikte istifa etti. Çelik, "Çok büyük umutlarla girdiğim DEVA Partisi'nde artık yokum" ifadelerini kullandı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Danıştay, İstanbul Sözleşmesi’nin durdurulması talebini reddetti

Danıştay, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine dair Cumhurbaşkanı kararının durdurulması taleplerini reddetti.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Elektrikte faturalarında yeni dönem: Sınırı aşan daha fazla ödeyecek

AKP, elektrik faturalarından TRT payı ve enerji fonunu kaldıran yasayı Meclis’e sundu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Merkez Bankasının etkisi 5 dakika sürdü! Dolar yeniden yükselişe geçti

Merkez Bankası, yüzde 16 olan faiz oranını 100 baz puan azaltarak yüzde 15'e indirdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Demirtaş’tan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ adımına destek: “Biz de kendi hatalarımızla yüzleşeceğiz”

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” adımına ilişkin, “Bu açıklama tarihi önemdedir ve mutlaka sahiplenilmesi, desteklenmesi ve güç verilmesi gereken ciddi bir adımdır. Biz de kendi hatalarımızla yüzleşecek ve hep birlikte helalleşeceğiz” dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

'Casusluk' iddiasıyla tutuklanan İsrailli çift serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konutunun fotoğrafını çektikleri gerekçesiyle gözaltına alınan İsrailli çift hakkında serbest bırakma kararı alındı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Marketlerde bazı gıdaların satışı sınırlandırıldı

Tarım Kredi Kooperatifi’nin Türkiye genelindeki mağazalarında müşterilere ayçiçek yağı, şeker ve undan sadece birer adet satış yapılabiliyor.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


 

Siyasetçi ve uzmanlardan faiz kararına sert tepki: "Ekonomi gemisi karaya oturdu"

Merkez Bankası, yüzde 16 olan faiz oranını 100 baz puan azaltarak yüzde 15'e indirdi. Karar öncesi 10,57 olan dolar/TL, 11 TL’yi geçti.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Demirtaş'tan “faiz indirimi” açıklaması: “Millet tam anlamıyla ekmeğe muhtaç hale geldi”

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Merkez Bankası'nın faizi indirmesinin ardından yaptığı açıklamada "Dolar 11 liraya dayandı. Millet tam anlamıyla ekmeğe muhtaç hale geldi" dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a 'yalan' yanıtı: Çok üzüntü verici bir durum

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi ile görüşmeden sonra yaptığı "Gerçeği yansıtmıyor" açıklamasına, "Son derece şaşırdım ve üzüldüm. Ne söylemişim de doğru değil?" diyerek tepki gösterdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

DİSK üyesi binlerce işçi sokağa çıktı: “Bütçede ve asgari ücrette acil önlem istiyoruz”

İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyesi  binlerce işçi,"Geçinemiyoruz" konulu basın açıklaması gerçekleştirdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Kılıçdaroğlu’dan yeni ‘Helalleşme’ açıklaması: Geçmişe değil geleceğe bakmalıyız

Habertürk TV'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Türkiye'de siyasetin çok fazla kutuplaştığını belirterek, "Yan yana geldiğimizde birbirimizin yüzüne bakamayacak duruma geliyoruz" dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim