Gazete Emek- Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin tarafından HDP’nin kapatılması istemiyle hazırlanan 609 sayfalık iddianamede, partinin ‘devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemlerin odağı haline geldiği’ savunuldu.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Bugünkü iktidarın AKP hükümetinin küçük ortağı ile birlikte 15 Temmuz’da meclisin çatısına bomba yağdıranlarla hiçbir farkları kalmamıştır. Çünkü bunun da adı darbedir, halkın iradesini gasp etme darbesidir” dedi. HDP’nin güçlü bir fikriyat olduğunu söyleyen Eş Genel Başkan Mithat Sancar ise “HDP halkına güvenerek yoluna devam edecek güçtedir” diye konuştu.

GÜNÜN ÖZETİ

HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Sancar’dan muhalafete çağrı: Bugün bize yapılan yarın mutlaka size yapılacaktır

HDP’ye yönelik açılan kapatma davası ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesinin ardından HDP Merkez Yürütme Kurulu bugün olağanüstü toplandı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Mustafa Şentop’tan HDP açıklaması: Anayasamızda parti kapatma var

BMM Başkanı Mustafa Şentop, HDP’ye açılan kapatılma davasına ilişkin konuştu. Şentop, “Anayasamızda parti kapatma var, bir ilk değil” dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Ekrem İmamoğlu’na mezarlıkta Pervin Buldan tepkisi

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Edirnekapı Şehitliği’nde düzenlenen törene katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na seslenen bir kişi, “Burası Pervin Buldan ile birlikte çiçek ektiğin hatıra ormanı değil başkan” diyerek  tepki gösterdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Yeniden MHP Genel Başkanı seçilen Bahçeli: HDP’yi açılmamak üzere kapatmak namus görevidir

MHP’nin Ankara’da düzenlenen 13. Olağan Kurultayı’nda konuşan Devlet Bahçeli, “Türkiye’nin karşısında hizalanmak muhalefet değildir. Millet başka, zillet başkadır. Türkiye’yi uçuruma çekmek demokrasi değildir” ifadelerini kullandı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Abdullah Gül’den HDP ve Gergerlioğlu açıklaması: Çok yanlış buluyorum

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesi ve HDP’ye yönelik  kapatma davası açılmasını çok yanlış bulduğunu söyleyen Abdullah Gül, “Aynı hataları yapmanın bu güzel ülkeye büyük zararlar vereceği kanaatindeyim” dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Fahrettin Altun’dan HDP açıklaması: Adli sistemimizin adaleti tecelli ettireceğine inanıyoruz

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, HDP hakkında açılan kapatma davasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Herkesi bağımsız Türk yargısına saygı göstermeye davet ediyor, adli sistemimizin adaleti tecelli ettireceğine inanıyoruz” dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Hakkında 5 yıl süreyle siyaset yasağı istenen HDP’li isimler belli oldu

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı tarafından HDP hakkında açılan kapatma davasına ilişkin detaylar belli oldu. İddianamede, “Aslında HDP ile PKK/KCK arasında bir fark yoktur. HDP silahlı terör örgütü PKK/KCK’nın siyasi görünümlü bir uzantısıdır” ifadeleri yer aldı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

DEVA Partili Aksoy’dan ‘Andımız’ istifası

Öğrenci Andı’na ilişkin  “Hayvani ihtiyaç” tanımlamasında bulunan DEVA Partisi İstanbul İl Yöneticisi  Beytullah Aksoy görevinden istifa ettiğini açıkladı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

AYM’den tutuklanan 9 HDP’li için hak ihlali kararı

AYM, HDP üye ve yöneticisi 9 kişi hakkında “hak ihlali” kararı verdi. Kişi hürriyeti ve güvenliği ihlal edilen 9 kişinin her birine 40 bin TL tazminat ödenmesine hükmetti.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

ABD’den Türkiye’ye Gergerlioğlu ve HDP çağrısı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, “Türk hükümetine, Anayasa’da yer alan güvencelere ve Türkiye’nin uluslararası yükümlülüklerine paralel olarak ifade özgürlüğüne saygı göstermesi çağrısında bulunuyoruz” dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Merkez Bankası politika faizini yüzde 19’a yükseltti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizi 200 baz puanlık artışla yüzde 17’den yüzde 19’a yükseltti.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Şenyaşar ailesinin oturma eylemi belediye tarafından engellendi

Şenyaşar ailesinin Urfa Adliyesi önünde “Adalet” talebiyle başlatmış olduğu eylem 10.gününde devam ediyor.  Adliye önünde polis engeliyle karşılaşan ailenin oturma eylemine izin verilmedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Konya esnafından tepki: Kongreler lebaleb doluyken virüs sadece bize mi var?

Konya’da Mevlana Meydan’ından toplanan bir grup esnaf, pandemi tedbirleri kapsamında kapatılmalarını protesto etti. Zor günler geçirdiklerini ifade eden esnaflar, “Artık dayanacak gücümüz kalmadı. AK Parti kongreleri lebaleb doluyken, virüs sadece esnafa mı var” diyerek tepki gösterdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


 

Editör: TE Bilişim