Gazete Emek-  Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan katıldığı bir televizyon programında 128 milyar dolar rezervin akıbetine ile ilgili açıklamalarda bulundu. Elvan, “Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan NTV canlı yayınında son dönemin en sıcak konu olan 128 milyar dolar rezervin satılması ile ilgili de açıklamalarda bulundu.” İfadelerini kullandı.

Marksist sosyolog, filozof ve kültür eleştirmeni Slavoj Zizek, Kobanê Üniversitesi’nde “Acaba Günümüzde Demokrasi Halen Bir Tercih Midir?“ konulu derste, Kürtler! Sizler, entelektüel bir toplulukla fiilen var olan bir ütopya oluşturdunuz. Sadece direnmenin değil, yeni bir düzen kurmanın da simgesisiniz.” diye konuştu.

İstanbul Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık, Türkiye İşçi Partisi’ne (TİP) katıldığını duyurdu. Şık, sosyal medya hesabımdan, “Bugün memleketteki hava bir yandan tüm kasvetiyle üzerimize çöküp karamsarlığımızı derinleştirirken, diğer yandan hepimizi, yeniden, ısrarla bir inada çağırıyor”  paylaşımı yaptı.

GÜNÜN ÖZETİ        

12 büyük futbol kulübü Avrupa Süper Ligi'ni kurduklarını açıkladı

İngiltere, İspanya, İtalya'dan 12 kulüp bir araya gelerek "Avrupa Süper Ligi" adıyla hafta içinde oynanacak yeni bir turnuvanın kurulması konusunda anlaşma sağladığını açıkladı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Van ve Diyarbakır'da işsizlik artıyor, yetkililer 3 maymunu oynuyor

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu ve Van Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği (VOSİAD) Başkanı Şemsettin Bozkurt, Diyarbakır ve Van esnafınının sorunlarını dile getirdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Tarihi Van Evleri düzensiz kentleşme ve ilgisizlik karşısında yok olmak üzere

Kerpiç ve samandan yapılan yazın serin, kışın sıcak, bostan ve bahçeleriyle ünlü Van evleri, yok olma noktasına geldi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Dünyaca ünlü sosyolog Slavoj Zizek: Demokrasiyi yeniden inşa etmeyi Kürtlerden öğreneceğiz

Sosyolog Slavoj Zizek, Kobanê Üniversitesi’nde  online ders verdi. Zizek, "Kürtler, sizler bir ütopya oluşturdunuz. Demokrasi radikal bir şekilde yeniden inşa edilmeli. Bunu sizden öğreneceğiz" diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Bakan Elvan’dan 128 milyar dolar açıklaması: Kimseyi yolsuzlukla suçlayamazsınız

CHP'nin gündeme getirdiği "128 milyar dolar nerede?" soruna ilişkin konuşan  Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, “Yöntemi eleştirebilirsiniz ama kimseyi yolsuzlukla suçlayamazsınız.” İfadelerini kullandı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Diyarbakır Valiliği’nden patates izdihamına ilişkin soruşturma

Diyarbakır Valiliği, Bağlar İlçesi’nde patates dağıtımı sırasında yaşanan izdihama ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada olayla ilgili soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

AKP’li Ömer Çelik: Emekli amiraller meselesini örtmek için 128 milyar dolar meselesini ortaya attılar

AKP  Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik "Emekli amiraller meselesini örtmek için 128 milyar dolar meselesini ortaya attılar" diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Selahattin Demirtaş’ın avukatı Karaman: "Erdoğan da yargılanabilir"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman, “Siyasi sorumluluk ve hukuki sorumluluğu karıştırırsak Erdoğan da bu durumda yargılanabilir" diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka sayısını paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 7 günlük her 100 bin kişide görülen koronavirüs güncel vaka sayılarını açıkladı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Kemal Kılıçdaroğlu, 128 milyar dolar için yarışma düzenledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Instagram hesabı üzerinden, “128 milyar dolar”ı sordu. Uygulamanın “hikayeler” bölümündeki “test” özelliği ile oluşturulan üç sorunun takipçiler tarafından yanıtlanması istendi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Bağımsız milletvekili Ahmet Şık TİP'e katıldı

HDP'den geçen yıl istifa eden bağımsız milletvekili Ahmet Şık, "Uzak gibi görünen umutlu günlere hep birlikte uzanıp dokunabilmek adına" sözleriyle Türkiye İşçi Partisi'ne katıldığını açıkladı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Belçika'da Kürt ve Çeçen gruplar arasında çatışma

Belçika'nın Liege kentinde Kürt ve Çeçen grup arasında çıkan silahlı çatışmada bir kişinin öldüğü, iki kişinin yaralandığı bildirildi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

İçişleri Bakanlığı’ndan 6 belediyeye "Gri pasaport" soruşturması

Türkiye'den Almanya'ya gri pasaportla giden 45 kişiden 43'nün ülkeye dönmediğine dair haberler üzerine İçişleri Bakanlığı, 6 belediyeye soruşturma başlattı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim