Gazete Emek- Bugünün öne çıkan gündem başlıkları şu şekilde: 

   

Konya Katliamı'nın davası, Konya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (09.00) 



 

 CHP, HDP ve MHP'nin Meclis grup toplantıları düzenlenecek. (TBMM/12.45/10.45) 


 

 

Gazeteci Hayri Demir’in “terör örgütüne üye olmak” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamaları ile yargılandığı davanın 11. duruşması Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (Ankara/09.30) 

 

 

Yazar Ahmet Altan’ın “hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davanın 7. duruşması Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (İstanbul/09.35) 

 


 

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Medya, İletişim ve Halkla İlişkiler Başmüşavirliğini de yapan gazeteci Ahmet Sever’in Mustafa Şentop’un şikayeti ile “kamu görevlisine hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davanın 10. duruşması İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (İstanbul/10.55) 

 



 

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Feleknaz Uca ve STÖ temsilcileri, sınır ötesi operasyonlara ilişkin DBP Diyarbakır il binasında açıklama yapacak. (11.00) 

 



 

Hasta ve infazı yakılan tutukluların serbest bırakılması için tutuklu yakınlarının Diyarbakır, İzmir ve Van’da başlattığı Adalet Nöbeti devam edecek. (12.30-16.00) 

  



 

İHD Diyarbakır Şubesi Kadın Komisyonu, 2021 yılında kadınlara yönelik bölgede yaşanan hak ihlalleri raporunu dernek binasında açıklayacak. (12.30) 

 


 

 


 

TBMM Genel Kurulu'nda, Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu Teklifi'nin görüşmelerine başlanacak. (15.00) 





 

Şenyaşar Ailesi'nin Şanlıurfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 407. gününde devam edecek.   


 

 

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu  ile “HDP’yi savunuyoruz” hukukçu grubu, HDP hakkında açılan kapatma davasına karşı esas hakkındaki savunmasını AYM'ye sunacak ve ardından AYM önünde açıklama yapılacak. (16.00)  



 

 

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına ilişkin gelişmeler 55. gününde takip ediliyor.    

   



 

Editör: TE Bilişim