Gazete Emek- Danıştay 10’uncu Dairesi, İstanbul Sözleşmesi'nin feshine ilişkin 20 Mart 2021 tarihli Cumhurbaşkanı Kararının iptal istemini reddetti. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine dair Cumhurbaşkanı kararının şekil ve yetki unsurları yönünden hukuka aykırılık görülmediği vurgulandı. 

 

 

 

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a değinerek, "HDP’ye ve 6’lı masaya ben cumhurbaşkanı adayıyım mesajını veriyor" iddiasında bulundu.

 

 

GÜNÜN ÖZETİ 

 

Bakan Koca açıkladı: Yeniden kapanma olacak mı? 

 

 

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Nerede maske takılması gerektiğini, nerede kendimizi korumamız gerektiğini artık hepimiz biliyoruz. Yeniden kapatma ve benzeri durumlar olmayacak. Aşımız var, ilacımız var, tedbirlere devam" dedi.

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

 

 

Cübbeli Ahmet'ten 'kaset' iddialarına yanıt: "Kasetleri çıkarmayan melundur"

 

 

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, hayatını kaybeden İsmailağa Cemaati’nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu’nun kendisine yönelik ifadelerine yanıt verdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

 

Selvi: Demirtaş, 6’lı masaya 'ben cumhurbaşkanı adayıyım' mesajını veriyor

 

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, yaklaşık 6 yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın T24 yazarı Murat Sabuncu'ya yaptığı açıklamaları değerlendirdi. 

 

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

 

 

Hakan Ural'ın babası Selçuk Ural: "Oğlumu uyarmama rağmen askerlik için sahte rapor aldı"

 

 

AKP'ye yakınlığıyla sık sık gündeme gelen Sunucu Hakan Ural'ın babası Selçuk Ural, "Hakan Ural Askerlik için sahte belge aldı hapse girdi. Başına bir şey gelmesin diye Erdoğan’la konuştum. 'Başına bir şey gelmesin Pınarhisar Cezaevine, yanınıza alır mısınız?' dedim" diye konuştu. 

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

 

 

Metiner'den Bakan Özer'e Kürtçe öğretmen çağrısı: "Öğretmen sayısını çoğaltalım"

 

 

Eski AKP milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, bugünkü yazısında Milli Eğitimin Bakanı Mahmut Özer’e “Lütfen Kürtçe öğretmenlerinin sayısını çoğaltalım” çağrısında bulundu. 

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Özgür Demirtaş: İnat devam ederse enflasyon boğacak

 

 

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, hükümetin politika faizlerinde artışa gitmemesi durumunda TL’nin zayıf kalacağını ve enflasyonun ‘boğacağını’ söyledi.

 

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

 

 

 

 

Danıştay, İstanbul Sözleşmesi'nin iptal istemini reddetti 

 

 

Danıştay 10’uncu Dairesi, İstanbul Sözleşmesi'nin feshine ilişkin 20 Mart 2021 tarihli Cumhurbaşkanı Kararının iptal istemini reddetti.

 

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

 

 

İstanbul Sözleşmesi kararının ardından AKP’den ilk açıklama: "Yerinde bir karardır"

 

AKP Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, Danıştay'ın İstanbul Sözleşmesi'nin feshi kararının iptali talebini reddetmesine ilişkin paylaşımda bulundu. Twitter'dan açıklama yapan Tunç, "Yerinde bir karardır ve hukuki dayanaktan yoksun olan tartışmaları sona erdirdi" dedi.

 

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

Deniz Poyraz davasına silahla girmeye çalışmıştı: Akıl sağlığı tespit edilecek

 

HDP binasında katledilen Deniz Poyraz davası öncesi adliyeye pompalı tüfekle girmek isteyen ve gözaltına alınan M.Ö. savcının talebiyle 'akıl sağlığı'nın tespiti için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi.

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

 

Şırnak Barosu’ndan “Şırnak’ta Orman Katliamı” kampanyası: "7 ayda %8 ormanlık alanımız yok edildi"

 

Şırnak Barosu, kentte yaşanan ağaç kesimine ilişkin sosyal medya üzerinden kampanya başlattı.

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

Editör: TE Bilişim