Gazete Emek-Gaziantep'te  13 gün önce gözaltına alınarak tutuklanan gazeteciler Murat Güreş ile Furkan Gökşen serbest bırakıldı. 


Gaziantep'te, geçen 2 Ağustos günü FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan inşaat firması sahibinin örgüte ilişkin itiraflarının yer aldığı ifadelerini, gizlilik kararına rağmen bazı yerel gazeteler ile internet siteleri yayınladı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'gizliliği ihlal' ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 4 gazeteciden 2'si serbest bırakılırken, yerel gazete muhabiri Murat Güreş ile yerel internet sitesi çalışanı Furkan Gökşen aynı gün çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.


Tutuklu gazetecilerin avukatı Önder Alkurt, bugün Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurarak müvekkillerinin tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti de; suçun vasfı, mahiyeti ve delillerin toplanmış olmasını öngörerek Murat Güreş ile Furkan Gökşen'in tahliye edilerek tutuksuz yargılanmalarına karar verdi.

Bir gazeteci de gözaltına alındı


İleri Haber editörlerinden İzgen Gökçe hakkında başlatılan bir soruşturma nedeniyle bu sabah (15 Ağustos) Bartın’da bulunan evinden gözaltına alındı. Gökçe’nin telefonuna ve bilgisayarına el konuldu.

İleri Haber’in aktardığına göre aynı soruşturma kapsamında Halkın TKP’si 4 üye ve 1 Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) üyesinin evlerinin basıldığı ve haklarında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilişim