Gazete Emek-  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Haber Global'de Candaş Tolga Işık'ın sunduğu programa katıldı. Soylu, Rektör seçimlerinin illa çok demokratik mi olması gerekiyor? Hayır. Biz sonuca bakıyoruz. Sorun oldukça devletin kuralları işlemeye devam edecek” diye konuştu.

AKP’nin ‘Yeni anayasa’ çıkışına ilişkin açıklama yapan CHP,  "Bu tamamen Türkiye’nin gündemi saptırma, saklama, kaçırma, operasyonudur. Yeni bir anayasa yapma iradesi Recep Tayyip Erdoğan’da yoktur. Toplumun hiçbir kesimiyle görüşmeden, hiçbir siyasi partiyle konuşma ihtiyacı duymadan bu açıklamayı yapmak, anayasa yapma iradesinin gerçek ve samimi olmadığının itirafıdır” dedi.

GÜNÜN ÖZETİ

AKP'li Rektör Melih Bulu'ya karşı direnen Boğaziçi öğrencilerinin hedef haline getirildiği süreç nasıl gelişti?

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin, Melih Bulu'nun AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kayyum rektör olarak atanmasına karşı başlattıkları eylemleri devam ediyor.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

PTT işçilerinin eylemleri “Burası Ankara” denilerek engellendi

PTT-Sen ve PTT Kargo-Sen’e bağlı emekçilerin PTT Genel Müdürlüğü önünde yapmak istedikleri açıklamaya polis, “Burası Ankara” diyerek engelledi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Süleyman Soylu, Twitter'a kızarak terketti: Artık Telegram'dayım

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı paylaşımın Twitter tarafından kısıtlaması üzerine "Bundan sonra Telegram hesabımı aktif şekilde kullanacağım" dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Migros işçileri, Emek Partisi ile görüştü

İşçiler ile konuşan EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, “Ücretsiz izin ve Kod 29 uygulaması işçiler için katlanılamaz bir duruma geldi. Açlığa itilen işçiler birlikte mücadele ederek bu saldırıları püskürtecektir” dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Süleyman Soylu: Kayyum rektör atadınız demek faşist bir yaklaşım

Haber Global'de gündeme dair açıklamalar yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Boğaziçi Üniversitesi'nde gözaltına alınan öğrencilerinden 108'i Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi değil. 79 tanesi ise terör örgütü üyesi” diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Boğaziçili öğrenciler, GBT kontrolüyle kampüse alınıyor

Boğaziçili öğrenciler, polis tarafından kapatılırken, öğrenciler GBT işlemi sonrası okula alınıyor.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

CHP’den 'yeni anayasa' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'yeni anayasa' açıklamasına ilişkin ilk tepki CHP’den geldi. CHP’den yapılan açıklamada "Bu tamamen Türkiye'nin gündemi saptırma, saklama, kaçırma, operasyonudur. Yeni bir anayasa yapma iradesi Recep Tayyip Erdoğan’da yoktur." denildi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Kılıçdaroğlu’ndan Melih Bulu’ya ilişkin açıklama: Çekilmesi lazım

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemlere ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, “Öğrenciler istemiyor, öğretim üyeleri de istemiyor. Bir aydan fazladır bir yardımcı bile bulamadı o zaman çekilmesi lazım" diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

PCR testi pozitif çıkan herkese mutasyon testi de yapılacak

Sağlık Bakanlığı, PCR testi pozitif çıkan herkese mutasyona uğramış virüsü tespit eden ikinci bir test yapılması için talimat verdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Mazlum Kobani’den Biden yönetimine ilişkin açıklama: Ortak bir program hazırlıyoruz

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Kobani, Biden yönetimi ile ortak bir program hazırlığı içerisinde olduklarını açıkladı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Bakan Ziya Selçuk’tan yüz yüze eğitime ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime geçiş sürecine ilişkin açıklama yaptı. Selçuk, "15 Şubat pazartesi günü eğitime başlıyoruz. Köy okullarımızı tüm sınıflarda yüz yüze ve tam zamanlı olarak açıyoruz" diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

AKP’li vekil Torun: Kobani konusunda devlet ve Demirtaş arasında fikir ayrılığı yoktur, fikir birliği vardır

AKP Diyarbakır Milletvekili Cavit Torun, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a Kobani olayları ile ilgili soruşturma açılmasını değerlendirirken, “ Devlet ve Demirtaş arasında Kobani konusunda fikir ayrılığı yoktur, fikir birliği vardır. AİHM kararının yerine getirilmesi lazımdır” dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

İstismar faili uzman çavuşun ailenin şikayetini geri çekmesiyle tahliye edildiği ortaya çıktı

Şırnak’ta bir çocuğa cinsel istismarda bulunan uzman çavuş Aslan A.'nın, ailenin şikayetini geri çekmesi üzerine tutuklu yargılandığı davadan tahliye edildiği ortaya çıktı.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim