Gazete Emek- OHAL kapsamında yeni Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) yayımlanmaya devam ediliyor. Bugün resmi gazetede 2 yeni KHK yayımlandı. 

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında 693 ve 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Kararnamelere göre; 928 kişi kamudaki görevinden ihraç edilirken 60 kişinin göreve dönüşünün yolu açıldı. 10 emekli generalin rütbeleri alındı ve 6 kurum kapatıldı. 694 sayılı KHK ile de MİT Müsteşarı'nın tanıklığı Cumhurbaşkanı’nın iznine bağlandı. Milletvekillerine soruşturmanın önü açıldı.
 

OHAL kapsamında hazırlanan 693 ve 694 sayılı iki yeni Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni KHK’lara göre Adalet Bakanlığı’ndan 142, İçişleri Bakanlığı’ndan 29, Milli Savunma Bakanlığı’ndan ise 19 kişi; Yüksek öğretim kurumlarından ise 120 akademisyen ihraç edildi.

DİHABER, GAZETE SUJİN VE ROJEVA MEDYA GAZETESİ KAPATILDI

Diyarbakır’da faaliyet gösteren Dihaber ajansı, Gazete Şujin ve Rojeva Medya Gazetesi kapatılan basın kuruluşları arasında yer alıyor. 693 ve 694 sayılı KHK’lara Kuran Sevenler Derneği, Antalya Çağlayan Lisesi Mezunları Derneği ve Mavi Derneği de kapatıldı.

Kapatılan basın kuruluşları ve derneklerin tüm varlıkları Hazine’ye devredildi.

120 AKADEMİSYEN İHRAÇ EDİLDİ

Yeni KHK’lara göre, Adalet Bakanlığı’ndan 142, İçişleri Bakanlığı’ndan 29, Milli Savunma Bakanlığı’ndan ise 19 kişi; Yüksek öğretim kurumlarından ise 120 akademisyen ihraç edildi.

Ayrıca Kara Kuvvetleri’nden 106, Deniz Kuvvetleri’nden 40, Hava Kuvvetleri’nden ise 90 personel ihraç edildi.

MİLLETVEKİLLERİNE SORUŞTURMA AÇILABİLECEK

Milletvekillerine işledikleri suçlardan dolayı soruşturma açılabilecek.

10 GENERALİN RÜTBESİ ALINDI

Ayrıca, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 10 emekli tuğgeneralin rütbeleri alınarak, emekli kimlikleri iptal edildi.

CUMHURBAŞKANI ONAYLAMADAN MİT MÜSTEŞARI TANIKLIK YAPAMAYACAK

MİT Müsteşarı’nın tanıklık yapabilmesi de cumhurbaşkanının onayına bağlandı.

693 sayılı KHK için tıklayınız

694 sayılı KHK için tıklayınız

Editör: TE Bilişim