Gazete Emek- Bugünün öne çıkan gündem başlıkları şu şekilde: 

Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağındaki patlamaya ilişkin gelişmeler takip ediliyor. 

 

    

Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti, 591'inci gününde devam ediyor.  

 

 

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iş insanları ve kanaat önderleri ile sivil toplum kuruşları ve odaların temsilcileriyle buluşacak. Meydan Yeniyol'da esnafı ziyaret edecek olan Kılıçdaroğlu, "Gençlik Buluşması"na katılacak. 

(Tokat/09.30-17.00) 

 

 

 

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İSTAÇ AŞ'nin genel müdürüyken vefat eden eski milletvekili Mustafa Canlı adına İBB'nin Gümüşhane'de yaptırdığı okulun açılış törenine katılacak. 

(Gümüşhane/12.30) 

 

 HDP Sözcüsü Ebru Günay, parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunacak. (11.00) 

 

 Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in, meclisteki devamsızlığına ilişkin tezkereyi görüşecek. (11.00) 

 

 Gazeteci Sezgin Kartal’ın Fuat Uğur’un şikayeti üzerine “sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesinde, saat 10.45’te görülecek. 

 

Gazeteci Can Ataklı’nın “halkın bir kesimini alenen aşağılamak” suçlamasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesinde, saat 10.50’de görülecek. 

 

BirGün gazetesi Politika Editörü Mehmet Emin Kurnaz’ın “cumhurbaşkanına hakaret” ve “kamu görevlisine hakaret” suçlamalarıyla yargılandığı davanın 5. duruşması İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde, saat 13.40’ta görülecek. 

Adana'da Emek ve Demokrasi Güçleri, Bartın’ın Amasra ilçesinde 41 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasına ilişkin Atatürk Parkı'nda açıklama yapacak. (12.00) 

 

Vartinis Katliamı’na ilişkin açılan dava, Kırıkkale 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (15.00)  

 

 Suruç Aileleri İnisiyatifi, Suruç katliamının 87'nci ayı dolayısıyla yaşamını yitiren 33 kişiyi anmak için Kadıköy Halitağa'da bir araya gelecek. (18.00) 

 

Genel Kurul'da, Endüstri Bölgeleri Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde görüşmeler devam edecek. 

 

 Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in, Genel Kurulun altı birleşimine özürsüz veya izinsiz katılmamasına ilişkin Başkanlık Divanı kararı ile Başkanlık Tezkeresi'ni görüşecek. 

(TBMM/14.00/11.00) 

 

 

 TCMB, Para Politikası Kurulu toplantısında faiz kararını açıklayacak. 

 

 TCMB, haftalık para ve banka istatistikleri ile eylül ayına ilişkin uluslararası rezervler ve döviz likiditesini duyuracak. 

(Ankara/14.00/14.30) 

 

 TÜİK, eylül ayı yurt dışı üretici fiyat endeksini açıklayacak. (Ankara/10.00) 

 

 AB Liderler Zirvesi'nin ilk gün oturumları yapılacak. (Brüksel) 

 

 NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, NATO Karargahı'nda bir araya gelecek, görüşmelerinin ardından basın toplantısı düzenleyecek. 

(Brüksel) 

 

 

 

 Ziraat Türkiye Kupası'nda 3. Eleme Turu mücadelesi Gençlerbirliği-Niğde Anadolu FK, Menemen FK-Bulvarspor, Tuzlaspor-Bursa Yıldırımspor, Yeni Malatyaspor-BC Group Ağrı 1970, Bitexen Giresunspor-Amasyaspor FK, Gaziantep FK-Sarıyer maçlarıyla tamamlanacak. 

(Ankara/13.00/İzmir/İstanbul/14.00/Malatya/15.00/Giresun/17.30/Gaziantep/20.30) 

 

 Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 4. haftasında Fenerbahçe Beko, İspanya'nın Valencia Basket takımını konuk edecek. 

(İstanbul/20.45) 

 

 Futbolda Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin tanıtım toplantısı Türkiye Futbol Federasyonu Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenecek. Toplantının ardından tesislerdeki VAR Merkezi ziyareti gerçekleştirilecek. 

(İstanbul/10.00)

Editör: TE Bilişim