Gazete Emek-  Avrupa Barolar Birliği Konseyi, 2020 yılı İnsan Hakları Ödülü’ne adil yargılanma talebiyle girdiği ölüm orucunda yaşamını yitiren Avukat Ebru Timtik’i layık gördü. Ödüle Timtik’in yanı sıra hapiste tutulan yedi Mısırlı avukat da layık görüldü. Online gerçekleşen ödül töreninde ödülü, Timtik adına birlikte ölüm orucunda bulunduğu Avukat Aytaç Ünsal aldı.

“BİZ ADALETE AÇTIK”

Mezopotamya Ajansında yer alan habere göre törende konuşan Avukat Aytaç Ünsal, “Ebru çok iyi bir avukattı. Ebru meslektaşımdı ve arkadaşımdı. Ölüm orucunda aylar süren uzun bir yolculuğu da birlikte kat ettik. Açlığı paylaştık. Fakat açlığımız yiyeceklere değildi. Biz adalete açtık. Ölüm orucunun sonunda Ebru’yu fiziki olarak kaybettik. Fakat altını çizmek istiyorum Ebru bugün burada. Şu an benimle. Ve her zaman halkların adil yargılanma hakkı ve adalet mücadelesinde yaşayacak” dedi.

“HALKI VE HAKLARIMIZI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“Halkların temel hakları ve adil yargılanma hakları saldırı altında” diyen Ünsal, konuşmasına şu sözlerle son verdi: “Adil yargılanma hakkı sadece Türkiye’de değil tüm dünyada saldırı altında. Avukatlığın temeli, özü ise hak savunuculuğudur. Bütün kanuni yolların kapandığı yerde halkı ve haklarımızı savunmaya devam etmektir. Ebru hepimize bunu gösterdi. O, bu ideallere sahip avukatların pratiğinde yaşamaya devam edecek. Bizimle dayanışma da gösterdiğiniz emekleriniz ve bu özel ödül için teşekkür ederim.”

Kaynak: Dokuz8HABER 

Editör: TE Bilişim