Gazete Emek- Bugünün öne çıkan gündem başlıkları şu şekilde; 


 

Diyarbakır, Cizre, Nusaybin, Yüksekova, Siirt, İdil, Viranşehir, Ağrı, Muş, Konya, Ceyhan ve Tekman’da gerçekleştirilecek Newroz kutlamaları takip ediliyor.  (11.00-16.00)


 

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına ilişkin gelişmeler 26. gününde takip ediliyor.  


 

Gezi Davası’nın 5’inci duruşması bugün saat 10.00'da İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Savcı mütalaasının ardından görülecek olan ilk duruşma, karar duruşması olabilir.



 

TÜİK, Ocak ayı Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi ile Şubat ayı Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksini açıklayacak. (Ankara/10.00)



 

Şenyaşar Ailesi'nin Şanlıurfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 378’inci gününde devam edecek.



 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısına başkanlık edecek. (Ankara/13.00)



 

Genel-İş İzmir 2 Nolu Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan üyelerinin işten çıkarılmasına ilişkin Konak'ta bulunan İBB binası önünde açıklama yapacak. (11.00)



 

14 Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinin “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “görevi yaptırmamak için direnme” ve “kara ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma” suçlamalarıyla yargılandığı davanın 2'nci duruşması İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, saat 09.30’da görülecek.



 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK'ın düzenlediği Ufuk Avrupa Programı Açılış Etkinliği'ne çevirim içi olarak katılacak. (Ankara/12.00)

KESK, Diyarbakır’da aralarında üye ve şube yürütme kurulu üyelerinin de olduğu 11 kadının tutuklanmasına ilişkin KESK Merkez'de basın toplantısı düzenleyecek. (12.30)

 

Hasta ve infazı yakılan tutuklu yakınlarının, İzmir Barosu'nda başlattıkları Adalet Nöbeti devam ediyor. (13.00)

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İl Danışma Meclisi ve iş dünyası toplantılarına katılacak. (Şanlıurfa/13.00/15.30)

Hazine ve Maliye Bakanlığı 4 ve 7 yıl vadeli tahvil ihalesi düzenleyecek. (Ankara)


 

 Avrupa Birliği ülkelerinin dışişleri ve savunma bakanları toplanacak. (Brüksel)



 

Editör: TE Bilişim