Gazete Emek- Günün öne çıkan gündem başlıkları şu şekilde;

-HDP eski Eş Genel Başakları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 28'i tutuklu 108 kişinin yargılandığı Kobanê Davası'nın 2'nci duruşması Sincan Cezaevi Kampüsü'nde görülmeye devam edilecek. (09.30)

-Kürt kadın siyasetçiler Sebahat Tuncel ve Gültan Kışanak'ın yargılandığı davanın 11’inci duruşması Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek (10.00-17.00)

-Gezi Davası’nın ilk duruşması Çağlayan bulunan İstanbul Adliyesi'nde görülecek. (09.30)

-Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ın "Adalet" talebiyle Urfa Adliyesi önünde başlattığı nöbet eylemi 74'üncü gününde devam ediyor.

-İstanbul Sözleşmesi'ni Uygula Kampanya Grubu, İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin Yoğurtçu Parkı'nda basın açıklaması yapacak. (18.30-20.00)

-HDP Sözcüsü Ebru Günay, partisinin Genel Merkez binasında haftalık olağan basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

-TÜİK, mart ayı tarımsal girdi fiyat endeksi, mayıs ayı tüketici güven endeksi ile ocak-mart dönemi iş gücü girdi endekslerine ilişkin verileri açıklayacak. (10.00)

-TTB, "Pandemide Şehir Hastaneleri" başlıklı basın toplantısında şehir hastanelerine ilişkin anket sonuçlarının da paylaşacak. (12.30)

-HDP Sözcüsü Ebru Günay, partisinin Genel Merkez binasında haftalık olağan basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

-G20 Dönem Başkanı İtalya ve AB'nin ortaklaşa ev sahipliğinde Roma'da Küresel Sağlık Zirvesi düzenlenecek.  Zirveye Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü Direktörü (WHO) başta olmak üzere G20 üyesi ve ilgili ülkelerinin liderleri video konferans yöntemiyle katılacak. (Roma)

-Koronavirüs salgınına ilişkin gelişmeler takip edilecek.

Editör: TE Bilişim