Gazete Emek- HDP'nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Adnan Selçuk Mızraklı'nın da saçlarını kazıttığını duyurdu.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın 24 Eylül Cumartesi günü (yarın) İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenleyeceği halk toplantısı öncesi aralarında aydın, yazar ve şairlerin bulunduğu 80 edebiyatçı ortak açıklama yayınlayarak ittifakın kuruluşunu kutladı.

 

GÜNÜN ÖZETİ 

Erzurum’da Diyanet kursunda 8 çocuğa istismarda bulunan Hasan Aslankafa’ya verilen 119 yıl ceza bozuldu

Erzurum'da Diyanet'e bağlı Hacı Bahattin Evgi Yatılı Kur'an kursunda cinsel istismara maruz bırakılan 7 çocuğun davasında mahkeme, sanık Hasan Aslankafa'ya toplamda 119 yıl 6 ay hapis cezası vermişti. İstinaf Mahkemesi, çocukların duruşmada dinlenmemesi nedeniyle kararı bozdu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Erdoğan, “Bir de utanmadan işsizlik var diyorlar” demişti; 8 ayda 1.1 milyon kişi işten çıkarıldı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen ay Türkiye’de işsizlik olmadığını iddia etmesi ve “Bir de utanmadan sıkılmadan işsizlik var diyorlar” ifadelerini kullanması sonrası, 1,1 milyon kişinin işten çıkarıldığı belirlendi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Demirtaş’tan Emek ve Özgürlük İttifakı paylaşımı: "Bu gemi limana mutlaka varacak"

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın yarın İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak buluşma duyurusunu paylaşan Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, ‘Bu yolun sonunda hep birlikte yaşayacağımız güzel günler var’ dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Demirtaş ve Mızraklı, Mahsa Amini eylemlerine destek için saçını kazıttı

Edirne Cezaevi'nde tutulan Selahattin Demirtaş ile Selçuk Mızraklı, İran'da katledilen Mahsa Amini'nin protestolarına katılarak saçlarını kazıttı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Kılıçdaroğlu, 'Gerçekten benimle misiniz?' diye seslendi: CHP'li isimler peş peşe yanıtladı 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'de yaptığı konuşmada partililere seslenerek "Gerçekten benimle misiniz?" diye sordu. Kılıçdaroğlu'nun çağrısına ilk yanıt  veren isim İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Bakan Bilgin'den EYT açıklaması: Çözüm aşamasına geldik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Emeklilikte Yaşa Takılanlar için çözüm aşamasına geldik" dedi. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

80 edebiyatçıda 'Emek ve Özgürlük İttifakı’ mesajı: "Yaktığınız bu umut ışığını selamlıyoruz"

Aydın, yazar ve edebiyatçılar ortak açıklama yayınlayarak Emek ve Özgürlük İttifakı'nın kuruluşunu kutladı. Açıklamada “Yaktığınız bu umut ışığını aşağıda imzası bulunan edebiyatçılar olarak selamlıyoruz” denildi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

HAK-İŞ Mardin İl Başkanı sendika binasında ölü bulundu

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) ve Hizmet-İş Sendikası Mardin İl Başkanı Eşref Cihan, sendika binasında ölü halde bulundu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Demirtaş'tan Davutoğlu'na tepki: Siz başbakan olarak hiç mi hata yapmadınız, bütün hatayı biz mi yaptık?

HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dönemin başbakanı şimdinin Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın duruşmasında, “Yüreğiniz soğumadı mı bunlara rağmen? Tam olarak amacınız ne, ne kadar ceza almamı istiyorsunuz” dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Meteoroloji'den çok sayıda kent için sağanak yağış uyarısı 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya, Marmara, Karadeniz ve Toroslar sağanak yağışlı olacağını ve Doğu Anadolu'nun doğusunda ise lodosun hakim olacağını duyurdu. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 


 

Editör: TE Bilişim