Gazete Emek- AKP'li Erdoğan'ın 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın adayı olacağını açıklamasının ardından Anayasa'ya göre 3. kez aday olup olamayacağına ilişkin tartışmalar yeniden başladı.


 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp'e düzenlenen operasyondan bir gün önce haberdar oldukları iddialarını reddetti. 


 

GÜNÜN ÖZETİ 

MHP, Diyarbakır İl Başkanlığı'nı kapatmıştı; MHP'li Yalçın’dan cinsel istismardan tutuklanan Cihan Kayaalp açıklaması 

Cinsel istismar suçundan tutuklanan Diyarbakır teşkilatının il başkanı Cihan Kayaalp hakkında konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Fesih açıklaması yapmadan bizzat teşkilatlarımız içinden bize bu bilgiler geldi" dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 


 


 

Mert Fırat'tan Bahçeli'ye tepki : Halkın yüzde 70’i yoksulluk sınırı altında yaşıyor ama tek derdimiz Netflix 

Oyuncu Mert Fırat, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Erşan Kuneri dizisi üzerinden dijital dizi ve film platformu Netflix'i ve Cem Yılmaz'ı hedef almasına tepki gösterdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 



 

Kılıçdaroğlu'ndan şoförlere: "Bir hafta kontak kapatırsanız ülke açlıktan ölür"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  şoförlerle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu,"Her akaryakıt istasyonu bir vergi dairesi. Bir hafta kontak kapatırsanız ülke açlıktan ölür" diyerek tepki gösterdi. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 



 

İsmailağa'nın lideri Mahmud Ustaosmanoğlu yaşamını yitirdi 

İsmailağa tarikatının lideri Mahmud Ustaosmanoğlu tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında   yaşamını yitirdi. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 


 


 

Mithat Sancar: "Ortak aday kapısı her zaman açıktır"

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı çıkarıp çıkarmayacağı sorusuna yanıt verdi. Sancar, muhalefet partilerinden gelecek ortak aday fikrine açık olduklarını söyledi. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 


 

 

 

HDP'den Nedim Şener ve Mehmet Özhaseki hakkında suç duyurusu

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile milletvekilleri gazeteci Nedim Şener ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki hakkında suç duyurusunda bulundu. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 


 

Artuklu Belediyesi'nde usulsüzlük istifa getirdi; AKP'li 13 meclis üyesi istifa dilekçesi verdi

Mardin’de usulsüzlük nedeniyle AKP’li Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı’nın istifasını isteyen 13 AKP’li meclis üyesi, talepleri karşılanmayınca istifa dilekçesi verdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 



 

Merkez Bankası faizi 6.kez sabit tuttu


 

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faizi yüzde 14 seviyesinde sabit tuttu. TCMB geçen yılın son 4 toplantısında politika faizini 5 puan indirmiş, bu yılın ilk 5 toplantısında ise yüzde 14'te sabit tutmuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 



 

Adalet Bakanı Bozdağ: Erdoğan'ın adaylığı yasaldır 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olup olamayacağı tartışmalarına ilişkin konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Erdoğan'ın adaylığının yasal olduğunu söyledi. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 


 

Ahmet Şık’tan tutuklanan 16 Kürt gazeteciye ilişkin rapor: "Deliller mesleki faaliyetten ibaret"

Diyarbakır’da tutuklanan Kürt gazetecilere ilişkin bir rapor hazırlayan TİP Milletvekili Ahmet Şık, gazetecilere sorgu esnasında mesleki faaliyetleri ile ilgili sorular sorulduğunu, tutuklamaya sevk yazısında delil olarak aktarılanların mesleki faaliyetlerden ibaret olduğunu söyledi. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 


 




 

Editör: TE Bilişim