Gazete Emek- İktidar, koronavirüs salgını boyunca kira erteleme, herkese nakit yardımı, asgari ücretin altında ödeme yapılmaması gibi talepleri redderken TBMM Yönetimi milletvekillerinin dil kursu ödemelerinin yarısının karşılanacağını açıkladı.

TBMM İnsan Kaynakları Başkanlığı’nın, yaklaşık 24 bin TL maaş alan milletvekillerinin yabancı dil kursu ödemelerine ilişkin yaptığı duyuruda, "2020 yılı içinde milletvekillerinin katılmak istedikleri yabancı dil kursları için Bütçe Kanunu E Cetveli hükümleri uygulanacaktır. Milletvekilleri, yurt içinde yerli ve yabancı dernek, vakıf veya kuruluşlarca açılan ve yeterlilikleri Milli Eğitim Bakanlığınca kabul edilen kurslar ile üniversitelerin açmış olduğu dil kurslarına kayıt yaptırabileceklerdir. Yabancı dil kurslarına katılacak milletvekillerinin aylık 447 TL'yi geçmemek şartıyla kurs giderlerinin yüzde 50'si gelir vergisi tevkifatı yapılmaksızın karşılanacaktır" ifadeleri yer aldı.

TBMM İdare Amiri ve HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, yabancı dil kurs ücretleri konusunda önceki gün TBMM Başkanlık Divanı'nda yapılan tartışma ile ilgili, "Orada bu hususun yanlış olduğunu dile getirdim. Milletvekilleri için zorunlu bir ihtiyaç değil. Halk bu kadar sıkıntı çekerken milletvekillerin yabancı dil ücretini eğer gitmeye ihtiyaç duyuyorsa kendi cebinden karşılanması gerekiyor. Bu kötü ekonomik koşullarda, ayrıcalıklı uygulamaları kesinlikle kabul etmiyoruz. Yanlış buluyoruz. Halkın talepleri karşılanmalıdır, milletvekilinin değil" dedi.

ÜLKEYE YAZIK EDİYORLAR

İYİ Parti Milletvekili Feridun Bahşi de karara tepki gösterdi. Yurttaşlardan 10 TL bağış istedikten sonra 3 milyon kişinin bağış bedeli olan 30 milyon TL'ye iktidara yakın şarkıcıların konser verdiğini anımsatan Bahşi, "Baştan aşağı kokuşmuş bir düzen içerisinde yaşıyoruz. Yandaş müteahhitlere ve sanatçılara ödenen yüz milyonlarca TL var. Yabancı dil kursu ücreti de buna benziyor. Ülkeye yazık ediyorlar" dedi.

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim