Gazete Emek-MAK Araştırma’nın sahibi Mehmet Ali Kulat, KRT TV’de katıldığı canlı yayında Tansu Çiller’in Dışişleri Bakanı olacağını iddia etti.

AKP 7. Olağan Kongresi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1428 geçerli oyun tamamını alarak bir kez daha AKP Genel Başkanı oldu.

Eski Anayasa Mahkemesi Raportörü Prof. Dr. Osman Can, HDP’nin kapatılması davasını, hazırlanan iddianameyi, büyük çoğunluğu devam eden soruşturmalardan oluşan bu iddianame ile parti kapatılıp kapatılamayacağını değerlendirdi.

GÜNÜN ÖZETİ

Mesut Yeğen, HDP ve Gergerlioğlu kararlarının arka planlarını yazdı: Bir devlet mühendisliği projesi

Prof. Dr. Mesut Yeğen, kaleme aldığı yazısında “Kapatma davası etrafında kopan fırtına Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni sürdürmeyi temin edecek bir siyasi kompozisyon üretmezse, kapatma davasının mühendislik işinin ötesine geçmesi ve mühendisliğin ötesine geçen başka adımlarla desteklenerek sürmesi pek muhtemel.” İfadelerine yer verdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Erdoğan’ın AKP kongresinde yaptığı dolar ve altın çağrısı üzerine sosyal medyada kampanya

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP kongresinde halka dolar ve altınları bozdurma çağrısı yaptı. Erdoğan’ın bu çağrısı üzerine sosyal medyada “paralarınızı bankalara, borsaya yatırın” kampanyaları yapıldı. Ekşi Sözlük’te de en çok konuşulan konu bu oldu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

“Tansu Çiler, AKP ile siyasete geri dönüyor”

MAK Araştırma’nın sahibi Mehmet Ali Kulat, katıldığı bir televizyon programında Tansu Çiller’in Dışişleri Bakanı olacağını iddia etti.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Erdoğan’ın ‘manifesto’ dediği AKP kongresi yapıldı: Yeni yönetim ve yol haritası açıklandı

AKP 7. Olağan Kongresi, Ankara Kapalı Spor Salonu’nda düzenlendi. Partinin yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) kadrosu oluştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 vizyonuna ilişkin konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Erdoğan, konuşmasında ‘İstanbul Sözleşmesi’ bölümünü çıkardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP’nin 7. Olağan Büyük Kongresi için hazırlanan konuşma metninde İstanbul Sözleşmesi’nin feshine ilişkin bölümleri okunmadı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Bakan Koca’dan BioNTech aşısına ilişkin açıklama

Sağlık Bakan Fahrettin Koca, Biontech aşısının Türkiye’ye geldiğini duyurdu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Gazeteci Yadigar Anlı, Artı TV’de çalıştığı süre içinde yaşadıklarını anlattı: “Mobbinge maruz kaldım”

Artı TV’de çalıştığı sırada yaşadıklarını anlatan Gazeteci Yadigar Anlı,  yöneticileri tarafından çeşitli mobbinge maruz kaldığını vurguladı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Gültan Kışanak cezaevinden yazdı: Kadınlar yönetseydi dünya nasıl bir yer olurdu?

Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanı iken tutuklanan Gültan Kışanak, “Erkek egemen sistemi ayakta tutan, gerilim ve savaşlardır.” İfadelerini kullandı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Şenyaşar ailesinin ölümüne adı karışan Halil Yıldız yeniden AKP yönetimine girdi

Urfa’nın Suruç ilçesinde korumaları ve yakınlarının saldırısı sonucu 3 kişinin yaşamını yitirdiği cinayete adı karışan AKP’li İbrahim Halil Yıldız, kongrede yeniden MKYK’ye alındı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Eski AYM raportörü Osman Can: Bu iddianame ile HDP kapatılamaz

HDP’nin kapatılması davasına ilişkin konuşan eski AYM raportörü Osman Can, “Türkiye siyasal kanalları kapatıyor. Bu, ‘şiddete başvurun’ demektir. Bunun ne anlama geldiği konusunda herkesin oturup düşünmesi gerekiyor” dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Doğu Perinçek’ten Erdoğan’a çağrı:  Türkiye için namus meselesi, bu belgeyi açıklayın

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eski ABD Dışişleri Bakanı Colin Luther Powell ile 2003 tarihinde yaptığı iddia edilen anlaşmaya ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Ermeniler’e hakaret eden şarkıcı Murat Övüç beraat etti

Dünyaca ünlü şov yıldızı Kim Kardashian’a  “Siz Ermeniler pisliksiniz” dediği için hakkında dava açılan fenomen şarkıcı Murat Övüç beraat etti.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

UEFA’dan Beşiktaş’a ceza

UEFA, vadesi geçmiş borçları gerekçesiyle Beşiktaş’ın 2021-22 sezonunda Avrupa’dan elde edeceği gelirin yüzde 15’ini keseceğini açıkladı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Editör: TE Bilişim