Gazete Emek- Bugünün öne çıkan gündem başlıkları şu şekilde; 

Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesine yönelik başlattığı askeri harekat ile ilgili tüm gelişmeler takip ediliyor.

Jinnews muhabiri, gazeteci Kibriye Evren’in “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” suçlamalarıyla yargılandığı davanın 15. duruşması Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. (Diyarbakır/09.40)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, esnaf ziyaretinde bulunacak, STK temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleriyle bir araya gelecek, Merkezefendi Belediyesi toplu açılış törenine katılacak. (Denizli/10.00/11.00/13.30)


 

 

ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran'ın yargılandığı dava, Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (10.00-17.00)


 

HDP Sözcüsü Ebru Günay, parti Genel Merkezi’nde gündeme dair değerlendirmelerde bulunacak. (11.00)

 

ÖHD İstanbul Şubesi, Aysel Tuğluk ve hasta tutuklular için İstanbul Adliyesi'nde Adalet Nöbeti tutacak. (11.30)

 

Batman Emek ve Demokrasi Platformu, temel gıda maddeleri ile elektrik ve doğalgaz zamlarının geri çekilmesi talebiyle Atatürk Parkı’nda açıklama yapacak. (12.30)

 

Ankara Tabip Odası (ATO), Dr. Ebru Ergin’in darp edilmesine ilişkin Zekai Tahir Burak Hastanesi önünde açıklama yapacak. (12.30)

HDP Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tutuklu kadınlara Bakırköy’de bulunan PTT’den kart gönderecek. (13.00)

 

Yeni Demokrat Kadın (YDK), gözaltına alınıp serbest bırakılan Ceren Ağaç’a ilişkin İHD Ankara Şube’de basın toplantısı düzenleyecek. (13.00)

 

Tutuklu yakınlarının başlattığı  Adalet Nöbeti 101'inci gününde Diyarbakır Adliyesi  önünde devam  edecek. Aileler, İzmir ve Van’da da eylemlerini sürdürüyor. (13.00-16.00)

 

HDK Ekoloji Meclisi, "Sermaye için değil İzmir için su" şiarıyla başlatacağı kampanyanın startını HDP İzmir il binasında yapacağı basın toplantısı ile verecek. (13.00)

TBMM Genel Kurulu, gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanacak. (14.00)

TCMB, Para Politikası Kurulu toplantı özeti ile haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak. (Ankara/14.00/14.30)


 

Editör: TE Bilişim