Gazete Emek- Bugünün öne çıkan gündem başlıkları şu şekilde; 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu Toplantısı'nda faiz kararını açıklayacak, ardından haftalık para ve banka istatistiklerini duyuracak. (Ankara/14.00/14.30)

  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Merkez'de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile görüşecek, 25. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Film Festivali Açılış Gecesi'ne katılacak. (Ankara/17.00/20.00)

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çayırova, Darıca ve İzmit ilçelerinde esnaf ziyaretinde bulunacak, İzmit Belediye Başkanlığını ziyaret edecek. (Kocaeli/13.00-17.45)

HDP'nin çağrısıyla bir araya gelen 7'li oluşumun başlattığı "Hakkımız olanı alacağız" kampanyası kapsamında Şişli'de bulunan Cevahir İş Merkezi önünde stant açılacak. (17.00)

Etkin Haber Ajansı (ETHA) editörü Semiha Şahin ile muhabir Pınar Gayıp’ın “terör örgütü üyeliği” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamalarıyla yargılandığı davanın 18. duruşması İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesinde, saat 10:00’da görülecek. 

Gazeteci Ertuğrul Mavioğlu ve yönetmen Çayan Demirel’in “silahlı terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla yeniden yargılandıkları davanın ilk duruşması Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, saat 10:00’da görülecek. 

Savunmanlığını MLSA’nın üstlendiği gazeteci, yazar Burhan Ekinci’nin “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla yargılandığı davanın dördüncü duruşması İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesinde, saat 10:20’de görülecek.

 

HDP Sözcüsü Ebru Günay, partinin genel merkezinde haftalık basın toplantısını düzenleyecek. (11.00)  

Hasta ve infazı yakılan tutukluların serbest bırakılması için tutuklu yakınlarının Diyarbakır, İstanbul ve İzmir’de başlattığı Adalet Nöbeti devam edecek (13.00-16.00) 

TBMM Genel Kurulu’nda, Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 655 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri devam edecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu Toplantısı'nda faiz kararını açıklayacak, ardından haftalık para ve banka istatistiklerini duyuracak. (Ankara/14.00/14.30)

TÜİK, mayıs ayı ekonomik güven endeksi ile mart ayı katı yakıtlar istatistiklerini açıklayacak. (Ankara/10.00)

 "Davos Zirvesi" olarak da bilinen Dünya Ekonomik Forumu (WEF), İsviçre'nin Davos kasabasında sona erecek.

Editör: TE Bilişim