Gazete Emek- Bugünün öne çıkan gündem başlıkları şu şekilde:

DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Genel-İş Sendikası Genel Başkanı’nın katılımıyla Silopi Belediyesi ile Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalanacak. (11.00) 

 

 İHD İstanbul Şubesi Hapishaneler Komisyonu, Marmara Bölgesi’ndeki cezaevlerine ilişkin 3 aylık hak ihlalleri raporunu dernek binasında açıklayacak. (12.30) 



 

Kırmızı ışık ihlali sonucu Ahmet Çetin Genç’in ölümüne sebep olan polis Fırat Sönmez ile yaralanan M.K. adlı çocuk hakkında açılan davanın ilk duruşması Urfa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (09.00)


 

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Doğan Hatun hakkında açılan davanın duruşması, 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (09.00-17.00)



 

 İHD Batman Şubesi, 2021 yıllında kentte yaşanan hak ihlallerine ilişkin şube binasında açıklama gerçekleştirecek. (12.30)

 

Sağlık emekçileri İzmir, Diyarbakır ve Urfa’da, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin durdurulması ve özlük haklarının iyileştirilmesi talebiyle açıklama yaptıktan sonra nöbet eylemi gerçekleştirecek. (12.30-17.00)

 


 

Tutuklu yakınlarının, “Adalet Nöbeti” Diyarbakır ve Van’da devam edecek. (13.00-16.00)


 

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Ankara Sanayi Odası Ocak Ayı Meclis Toplantısı'na katılacak. (Ankara/09.45)




 

Editör: TE Bilişim