Gazete Emek- Yerine kayyum atanan tutuklu eski Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen,”Bugüne gelinmiş olması ile ilgili herkesin kendi yüzleşmesini cesaretle gerçekleştirip, geleceğimizin rehin alınmasının önüne geçmeliyiz” değerlendirmesini yaptı.

Eski HDP Siirt Milletvekili ve Mardin Artuklu Üniversitesi Eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım, bugün Diyarbakır’da Yeniköy Camisi’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yeniköy Mezarlığı’na defnedildi.

GÜNÜN ÖZETİ

YSK’dan illerin milletvekili sayısına ilişkin yeni düzenleme

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), son nüfus sayımına göre her seçim çevresinin çıkaracağı yeni milletvekili sayılarını yeniden düzenledi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Çölaşan: Büyük tehlike altındayız, bizim yandaş medya bile paniklemiş durumda

Sözcü yazarı Emin Çölaşan, köşe yazısında iktidara yönelik dikkat çeken ifadelerde bulundu. Çölaşan büyük bir tehlikeye dikkat çekti.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Kağıt toplayan sığınmacıya işkence yapıp motosikletini parçalayan 3 kişi serbest bırakıldı

Antalya’da 3 gün önce hurda kağıt toplayan Suriyeli sığınmacı genci işkenceye maruz bırakan ve motosikletini kamyonetle ezdikten sonra yakan 3 kişi serbest bırakıldı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

İşçilerden Kod 29’a karşı kampanya:  Kod 29 işçinin alnına sürülmüş kara lekedir

Emekçiler, Kod 29’un kaldırılması için sosyal medyada #SesVerKod29İptalEdilsin etiketiyle kampanya başlattı. Başlatılan kampanyaya birçok sendikadan destek geldi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

AKP’li isimden Ayvatoğlu açıklaması: Bizde böyle çok adam var

AKP’li Tuğrul  Selmanoğlu, uyuşturucu kullandığına dair görüntüleri ortaya çıkan AKP’li Ayvatoğlu gibi birçok ismin partide bulunduğunu söyledi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Bir kadın cinayeti daha: 17 yaşındaki Sezen Ünlü karnındaki bebeği ile katledildi

İzmir’in Konak ilçesinde 17 yaşındaki 5 aylık hamile Sezen Ünlü, dini nikahlı eşi olduğu öne sürülen Anıl Yolum tarafından karnından bıçaklanarak öldürüldü.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Avukatlardan KADES için Bakanlığa Kürtçe başvurusu

Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi  ve Diyarbakır Barosu Kürtçe Dil Komisyonu üyesi avukatlar,  kurulan kadına yönelik şiddetin önlenebilmesi için İçişleri Bakanlığı tarafından Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) Kürtçe hizmet vermesi için talepte bulundu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

HDP’li eski vekil Kadri Yıldırım son yolculuğuna uğurlandı

Geçirdiği beyin kanaması ardından yoğum bakımda tedavi altına alınan HDP eski Siirt milletvekili Kadri Yıldırım, yaşamını yitirdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Ayhan Bilgen’den dikkat çeken çağrı: Cesaretle yüzleşmeliyiz

Yerine kayyum atanan eski Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen, “Herkesin kendi yüzleşmesini cesaretle gerçekleştirip, geleceğimizin rehin alınmasının önüne geçmeliyiz”dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Prof. Dr. Ceyhan açıkladı: Bu aşı virüsü bulaştırmayı önlüyor

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan,  Bakan Koca’nın Türk bilim insanlarının girişimiyle Faz 1 çalışmalarına başlanacağını duyurduğu burundan sprey olarak uygulanan ‘İntranazal Covid’ aşısı ile aşılananın başkasına virüs bulaştırmayacağını söyledi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Uyuşturucudan gözaltına alınan AKP’li Kürşat Atvatoğlu’nun nasıl milyoner olduğunu gazeteci arkadaşı tek tek anlattı

Gazeteci Muhammet Vefa Özalp, lüks bir araç içinde uyuşturucu kullandığı görüntülerle gündeme gelen  ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın danışman ya da özel kalem olduğu iddia edilen Kürşat Ayvatoğlu’nun hikayesini paylaştı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Mahkeme Başkanı: Ben de Kürtçe ve Zazaca öğrenmek istiyorum

HDP eski Milletvekili Ayla Akat Ata’nın yargılandığı davada mahkeme başkanı, SEGBİS üzerinden Ata ve annesinin Dimilkî konuşmasına izin verdi. Mahkemede anadil üzerine yaptığı çıkışları ile dikkat çeken Mahkeme Başkanı Ramazan Dündar, “Ben de Kürtçe,ve Zazaca  öğrenmek istiyorum dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Tazminatlarını ödemeyen işverenin cenazesine katılan işçiler: Hakkımızı helal etmiyoruz

Kocaeli’nin 2014 yılında kapanan AD Demirel fabrikasında tazminatlarını alamayan işçiler, ölen patronun cenazesine katılarak ‘hakkımızı helal etmiyoruz’ dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut: Türk Lirası varlıklara güvenin

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, “ Türk Lirası varlıklara güvenin, kısa vadeli spekülasyon, dalgalanma olacaktır. Bunlara itibar etmesinler. Dolar aldığınızda bir senede yüzde 20 kaybediyorsunuz” diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim