Gazete Emek- Türk-İş'in Mayıs 2022 açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre, açlık sınırı 6.017 TL ile mevcut asgari ücretin 1764 TL üzerinde gerçekleşti.

“Sosyal medya yasası” olarak bilinen Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi AK Parti ve MHP milletvekillerinin ortak imzası ile TBMM Başkanlığı’na sunuldu.40 maddeden oluşan teklifin 28 maddesi internet haber sitelerinin Basın Kanunu kapsamına alınmasını düzenliyor. Yapılacak değişikliklerle internet haber siteleri resmi ilanlardan faydalanabilecek, çalışanları basın kartı alabilecek.

 

 

GÜNÜN ÖZETİ 

 

 

Erdoğan: “Birileri çıkıp aç kaldık diyor, aç kalan falan yok"

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birileri çıkıp aç kaldık diyor, vicdansızlık yapma ne aç kalması. Aç kalan falan yok yeter ki bu noktada dürüst ol, samimi ol” diye konuştu.


HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

Sosyal medya yasa teklifi Meclis'te: AKP’yi eleştiren haberlere hapis cezası geliyor 

 

 

AKP ve MHP tarafından hazırlanan ve 40 maddeden oluşan 'Sosyal Medya Yasası' teklifi Meclis'e sunuldu.


HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

 

CHP'nin Van'da toplantı yapacağı otelin önüne AKP bayrakları asıldı

 

CHP’nin üç gün sürecek kampı Van’da başladı. CHP'nin basın toplantısı düzenleneceği otelin önüne gece saatlerinde AKP bayrakları asıldı. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Kayyum rektör Naci İnci, ülkenin tek matematik araştırma merkezini kapattı

 

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum olarak atanan rektör Naci İnci, Türkiye'nin tek matematik araştırma merkezisinin kapısına kilit vurdu. 

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

Hakan Ural'a tepki yağdı: "Z kuşağı oy kullanmasın"

 

Son dönemde sık sık AKP'ye destek çıkışlarıyla gündem olan Hakan Ural, bu kez de 'Z kuşağı' diye nitelenen, 1990'lı yılların ikinci yarısında doğanları hedef aldı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

Türk-İş: Açlık sınırı 6 bin 17 liraya yükseldi

 

Türk-İş araştırmasına göre dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 6 bin 18 liraya, yoksulluk sınırı ise 19 bin 602 liraya yükseldi. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

CHP, ‘Belediye Başkanları Çalıştayı’nı Van’da başlattı; Seçme ve seçilme hakkını yok sayan kayyum uygulamalarına son vereceğiz"

 

 

CHP'nin Van'da yapacağı 3 günlük kamp başladı. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kamptan bir gün önce Van'a gelerek ziyaretlerde bulundu. 


HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

Cem Yılmaz’dan konser yasağı tepkisi: Orta Çağ’dan güzel bir orta geldi

 

 

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, konser yasaklarına ilişkin, "Ahlaklı Konser! Yeni yeni işler, hayırlı işler. Yine ortaçağdan güzel bir orta geldi."ifadeleriyle tepki gösterdi.

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

Sigara ve alkollü içeceklerde ÖTV oranı artırıldı

 

Alkollü içeceklerde ve sigarada Özel Tüketim Vergisi oranı artırıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Alkollü içeceklerde ÖTV artış oranı yüzde 25 olurken sigarada ÖTV artış oranı yüzde 10 oldu. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Editör: TE Bilişim